26/08/2019 26/08/2019 Με την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου, ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Κοσμά στην ομώνυμη Ιερά Μονή στο Κολικόντασι. Το πρωί του Σαββάτου 24 Αυγούστου, τελέσθηκε πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Αναστασίου και τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βερατίου κ. Ιγνατίου, Απολλωνίας κ. Νικολάου...
26 Αυγούστου, 2019 - 16:31

Ο Αρχιεπ. Αλβανίας στην ιστορική Μονή στο Κολικόντασι

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπ. Αλβανίας στην ιστορική Μονή στο Κολικόντασι

Με την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου, ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Κοσμά στην ομώνυμη Ιερά Μονή στο Κολικόντασι.

Το πρωί του Σαββάτου 24 Αυγούστου, τελέσθηκε πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Αναστασίου και τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βερατίου κ. Ιγνατίου, Απολλωνίας κ. Νικολάου και Αμαντίας κ. Ναθαναήλ.

Και φέτος μεγάλη υπήρξε η συμμετοχή του κόσμου τόσο από την Αλβανία όσο και από την Ελλάδα.

Αξίζει να αναφερθεί πως η εν λόγω ιερά μονή κτίσθηκε επ’ ονόματι του Αγίου Κοσμά, κατόπιν εντολής του γνωστού Αλή Πασά του Τεπελενλή, αμέσως μετά το μαρτυρικό του τέλος και ο τάφος του βρίσκεται εντός του δεξιού κλήτους προϋπάρχοντος ιερού ναού αφιερωμένου στην Παναγία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων