28/07/2021 28/07/2021 Πληροφορηθείς την εις Κύριον εκδημίαν του Μητροπολίτου Κινσάσα κυρού Νικηφόρου, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος τέλεσε με βαθειά συγκίνηση τρισάγιο και αναφερόμενος στην προσωπική γνωριμία και την προσφορά του αοιδίμου Μητροπολίτου στην Ορθόδοξο Αυτοκέφαλο Εκκλησία της Αλβανίας δήλωσε: “Με οδύνη πληροφορηθήκαμε την εκδημία του προσφιλούς εν Κυρίῳ αδελφού κυρού Νικηφόρου. Ο μακαριστός,...
28 Ιουλίου, 2021 - 13:16
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2021 - 14:06

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας για την εκδημία του Μητροπολίτη Κινσάσας

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας για την εκδημία του Μητροπολίτη Κινσάσας

Πληροφορηθείς την εις Κύριον εκδημίαν του Μητροπολίτου Κινσάσα κυρού Νικηφόρου, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος τέλεσε με βαθειά συγκίνηση τρισάγιο και αναφερόμενος στην προσωπική γνωριμία και την προσφορά του αοιδίμου Μητροπολίτου στην Ορθόδοξο Αυτοκέφαλο Εκκλησία της Αλβανίας δήλωσε:

“Με οδύνη πληροφορηθήκαμε την εκδημία του προσφιλούς εν Κυρίῳ αδελφού κυρού Νικηφόρου. Ο μακαριστός, προ της εκκλησιαστικής του διακονίας στην Αφρική, υπήρξε πολύτιμος συνεργός εν Κυρίῳ στην ανασυγκρότηση της εν Αλβανία Ορθόδοξου Εκκλησίας, ως πρώτος Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Λυκείου “Τίμιος Σταυρός” στο Αργυρόκαστρο (1998-2006). Με τον ιεραποστολικό του ζήλο, την εργατικότητα, την εκπαιδευτική εμπειρία, την απλότητα του χαρακτήρα και την ορθόδοξη πνευματικότητά του, συνεισέφερε ουσιαστικά στη μόρφωση και την πνευματική καλλιέργεια των νέων. Διατηρήσαμε πάντοτε την ἐν Χριστῷ τῷ Κυρίῳ ἡμῶν αδελφική κοινωνία.

Η Εκκλησία της Αλβανίας τον μνημονεύει με ευγνωμοσύνη. Ο Κύριος, τον οποίο με όλη του την ψυχή αγάπησε και με αυτοθυσία διακόνησε σε απαιτητικές περιοχές, ας αναπαύει ἐν σκηναῖς δικαίων την ευγενή ψυχή του».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων