02/01/2020 02/01/2020 Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”   Την ευχή του, ώστε στο Νέο Έτος 2020 να χαρίζει ο Θεός στους ανθρώπους κάτι από τις πολλές αρετές του Μεγάλου Βασιλείου, έκανε στο κήρυγμα του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, κ. Αναστάσιος, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου Τιράνων επί...
02 Ιανουαρίου, 2020 - 17:21
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2020 - 23:20

“Η Εκκλησία βάζει μπροστά έναν οδηγό για την καινούρια χρονιά”

Διαδώστε:
“Η Εκκλησία βάζει μπροστά έναν οδηγό για την καινούρια χρονιά”

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

Την ευχή του, ώστε στο Νέο Έτος 2020 να χαρίζει ο Θεός στους ανθρώπους κάτι από τις πολλές αρετές του Μεγάλου Βασιλείου, έκανε στο κήρυγμα του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, κ. Αναστάσιος, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου Τιράνων επί τη εορτή της Περιτομής του Κυρίου και του Μεγάλου Βασιλείου.

Ο Μακαριώτατος, στην αρχική του τοποθέτηση, ανέφερε, μεταξύ άλλων:

“Η Εκκλησία μας, όμως, με πιο συγκεκριμένο τρόπο, βάζει μπροστά μας έναν οδηγό για την καινούρια χρονιά. Τοποθετεί μπροστά στην σκέψη μας τον μεγάλο ιεράρχη, τον Βασίλειο τον Μεγάλο, μια εξαιρετική προσωπικότητα της παγκοσμίου ιστορίας που αγάπησε με όλη του την καρδιά και πίστεψε στον Ιησού Χριστό, που ακτινοβόλησε αυτή την αγάπη του με συνεχή στοργή και ενδιαφέρον για τον πόνο των ανθρώπων – έναν φωτισμένο διανοούμενο, ο οποίος ταυτόχρονα ήταν δημιουργικός κοινωνικός εργάτης”.

Στην συνέχεια, ευχόμενος για το Νέο Έτος, τόνισε παράλληλα τις αρετές του Μεγάλου Βασιλείου.

Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι: “Ας μας χαρίσει ο Θεός και σε μας σε αυτό τον χρόνο κάτι από την δική του πίστη, από την δική του αγάπη, από το δικό του ενδιαφέρον για ολόκληρη την κοινωνία”, είπε χαρακτηριστικά και αφού αναφέρθηκε σε μια από τις πιο γνωστές φράσεις του Μεγάλου Βασιλείου πρόσθεσε ότι: “Αν θέλουμε πράγματι να είμαστε πολύτιμοι για όλη την κοινωνία, πρέπει να μην λησμονούμε ότι ο σκοπός της ζωής μας είναι το κατ’ εικόνα Θεού και καθ’ ομοίωσιν. Ας ακτινοβολήσει λοιπόν η ζωή μας αυτή την χρονιά προς όλες τις κατευθύνσεις με αυτή την πίστη και την σοφία την οποία μας έχει παραδώσει ο Άγιος Βασίλειος”.

 

Παρακολουθήστε ολόκληρο το κήρυγμα του Μακαριωτάτου:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων