15/03/2021 16/03/2021 Για την σημασία της συγχώρεσης έκανε λόγο στο κήρυγμα του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στα Τίρανα, την Κυριακή της Τυρινής 14 Μαρτίου 2021. Αναλύοντας την ευαγγελική περικοπή από το Κατά Ματθαίον ευαγγέλιο (στ´ 14-21),...
15 Μαρτίου, 2021 - 16:09
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2021 - 1:36

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος: “Καθώς αρχίζει η νηστεία” (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος: “Καθώς αρχίζει η νηστεία” (ΒΙΝΤΕΟ)

Για την σημασία της συγχώρεσης έκανε λόγο στο κήρυγμα του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στα Τίρανα, την Κυριακή της Τυρινής 14 Μαρτίου 2021.

Αναλύοντας την ευαγγελική περικοπή από το Κατά Ματθαίον ευαγγέλιο (στ´ 14-21), τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι: “το πρώτο που μας θύμισε το σημερινό Ευαγγέλιο ήταν να συγχωρούμε. Το βασικό χαρακτηριστικό του να είναι κανείς πράγματι αληθινά Ορθόδοξος Χριστιανός είναι το να μπορεί να συγχωρεί”.

 

 

Αναλυτικά, ο Μακαριώτατος ανέφερε:

“Καθώς αρχίζει η νηστεία για την ετοιμασία μας για το Πάσχα, πολλά πράγματα πρέπει να προσέξουμε και τα ακούσαμε προηγουμένως με πολύ όμορφο τρόπο. Να μην ξεχνούμε όμως ότι το πρώτο που μας θύμισε το σημερινό Ευαγγέλιο ήταν να συγχωρούμε. Το βασικό χαρακτηριστικό του να είναι κανείς πράγματι αληθινά Ορθόδοξος Χριστιανός είναι το να μπορεί να συγχωρεί. Δεν είναι εύκολο αλλά δεν έχουμε άλλο περιθώριο, δεν υπάρχει κάποια άλλη διέξοδος. Ίσως είναι από τις λίγες εκείνες περιπτώσεις που έχει τεθεί θέμα συμφωνίας με τον Θεό. Εάν δεν συγχωρήσετε και τα δικά σας αμαρτήματα δεν θα συγχωρεθούν. Ας ζητήσουμε την χάρη από τον Θεό να μας δώσει αυτή την δύναμη να μην κρατάμε στην καρδιά μας ποτέ κάτι εναντίον των αδελφών μας. Ότι μεγάλο και όμορφο είναι γεμάτο από συγχώρεση.”

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ το κήρυγμα του Μακαριωτάτου:

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων