06/06/2023 06/06/2023 Το Πανεπιστήμιο ΛΟΓΟΣ διοργάνωσε ανοιχτή διάλεξη με θέμα «Αθηναϊκή Δημοκρατία της κλασικής περιόδου και του σύγχρονου κόσμου», με ομιλητή τον Αθανάσιο Ευσταθίου Καθηγητή στο Τμήματος Ιστορίας του Ιουνίου Πανεπιστημίου και Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών. Τη διάλεξη παρακολούθησε και ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος ο οποίος είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος του...
06 Ιουνίου, 2023 - 19:32
Τελευταία ενημέρωση: 06/06/2023 - 21:57

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας παρακολούθησε τη διάλεξη «Αθηναϊκή Δημοκρατία της κλασικής περιόδου και του σύγχρονου κόσμου»

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας παρακολούθησε τη διάλεξη «Αθηναϊκή Δημοκρατία της κλασικής περιόδου και του σύγχρονου κόσμου»

Το Πανεπιστήμιο ΛΟΓΟΣ διοργάνωσε ανοιχτή διάλεξη με θέμα «Αθηναϊκή Δημοκρατία της κλασικής περιόδου και του σύγχρονου κόσμου», με ομιλητή τον Αθανάσιο Ευσταθίου Καθηγητή στο Τμήματος Ιστορίας του Ιουνίου Πανεπιστημίου και Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών. Τη διάλεξη παρακολούθησε και ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος ο οποίος είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος του Πανεπιστημίου ΛΟΓΟΣ.

Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσια της Ελληνικής Πολιτιστικής Εβδομάδας στην Αλβανία.

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης, ο Καθηγητής Αθανάσιος Ευσταθίου αναφέρθηκε στα κύρια χαρακτηριστικά της Δημοκρατίας στην κλασική εποχή, ενώ έδωσε έμφαση στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Ανέδειξε τις διαχρονικές επιπτώσεις της Αθηναϊκής Δημοκρατίας στις σημερινές πολιτικές αξίες, καθώς και το δημοκρατικό σύστημα του σύγχρονου κόσμου το οποίο αναμορφώνεται σύμφωνα με νέους πολιτικούς και κοινωνικούς καθοριστικούς παράγοντες.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις και να συμβάλουν στις συζητήσεις που έγιναν μοιράζοντας διαφορετικές σκέψεις και ιδέες.

Το Πανεπιστήμιο ΛΟΓΟΣ, που από το 2010 ιδρύθηκε θεσμικά με πρωτοβουλία και την συνεχή υποστήριξη του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. κ. Αναστασίου περιλαμβάνει πέντε τμήματα:

α) Οργάνωση – Διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων

β) Εφαρμοσμένη Πληροφορική

γ) Τεχνικών ιατρικών εργαστηρίων

δ) Οργάνωση – Διοίκηση επιχειρήσεων

ε) Λογιστική επιχειρήσεων

Το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο ΛΟΓΟΣ στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα σε μικρή απόσταση απ’ το κέντρο της Αλβανικής πρωτεύουσας. Τόσο οι αποφοιτήσαντες απ’ το ΙΕΚ στο παρελθόν όσο και όσοι έλαβαν πτυχίο απ’ το ΛΟΓΟΣ έχουν καλή απορρόφηση στους τομείς ειδικότητας και επαγγελματική αποκατάσταση, συνέπεια τούτο και απόδειξη της καλής αγωγής πέραν απ’ την πανεπιστημιακή κατάρτιση που γίνεται στο Πανεπιστήμιο του Αρχιεπισκόπου.

Το ΛΟΓΟΣ χάρη και της ευρύς απήχησης και διεθνούς αναγνώρισης του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Αναστασίου σε χώρους πανεπιστημιακούς και εν γένει ακαδημαϊκούς παρά το σύντομο χρόνο λειτουργίας του, έχει σταθεροποιήσει σχέσεις και επαφές με το εξωτερικό που βελτιώνουν την εικόνα του στην κοινωνία της Αλβανίας αλλά κυρίως του εγγυώνται καλή εξέλιξη και προοπτική.
Το Πανεπιστήμιο διαθέτει καλά εξοπλισμένα εργαστήρια, χώρους ανάλογους βιβλιοθήκης και εναλλακτικών πηγών γνώσης, κέντρο έρευνα και εκδόσεων κ.α. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).

Σημειώνετια ότι μνημόνιο συνεργασίας έχουν συνάψει οι πρυτάνεις του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου “Λόγος” της Εκκλησίας της Αλβανίας  και του Πανεπιστημίου των Τιράνων, Δρ. Καθηγητής Ηλία Νίνκα (Ilia Ninka) και Δρ. Καθηγητής Artan Hoxha αντίστοιχα, τον Σεπτέμβριο του 2021.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων