18/11/2023 18/11/2023 Νέος μαγνητικός τομογράφος, δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», εγκαταστάθηκε, στις 16 Νοεμβρίου, στο Ορθόδοξο Διαγνωστικό Κέντρο «Ευαγγελισμός» στα Τίρανα, που φέτος συμπληρώνει 24 χρόνια από την ίδρυσή του. Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, ο οποίος έχαιρε θερμής υποδοχής, τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού. Συμμετείχαν εκτός από το προσωπικό του Διαγνωστικού...
18 Νοεμβρίου, 2023 - 11:17
Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2023 - 11:15

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας στο Ορθόδοξο Διαγνωστικό Κέντρο “Ευαγγελισμός”

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας στο Ορθόδοξο Διαγνωστικό Κέντρο “Ευαγγελισμός”

Νέος μαγνητικός τομογράφος, δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», εγκαταστάθηκε, στις 16 Νοεμβρίου, στο Ορθόδοξο Διαγνωστικό Κέντρο «Ευαγγελισμός» στα Τίρανα, που φέτος συμπληρώνει 24 χρόνια από την ίδρυσή του. Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, ο οποίος έχαιρε θερμής υποδοχής, τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού.

Συμμετείχαν εκτός από το προσωπικό του Διαγνωστικού Κέντρου, συγκεντρώθηκαν και τρεις εκπρόσωποι του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», καθώς και ο Μητροπολίτης Αμαντίας κ. Ναθαναήλ..

Ο Μακαριώτατος ευλόγησε τον χώρο όπου τοποθετήθηκε ο μαγνητικός τομογράφος, το φαρμακείο του Κέντρου, το νέο ασθενοφόρο, και τους λοιπούς χώρους.

Μετά την Ακολοyθία του Αγιασμού, όλοι οι παρευρισκόμενοι συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διαγνωστικού Κέντρου, όπου ο Διευθυντής του k. Vasil Kristo μίλησε για την ιστορία της συνεργασίας με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στη συνέχεια, στους παρευρισκόμενους απευθύνθηκε ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ.  Αναστάσιος, ο οποίος μίλησε για τη σημασία αυτής της συνεργασίας, το ενδιαφέρον της Εκκλησίας για την υγειονομική περίθαλψη.

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους εκπροσώπους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την γόνιμη συνεργασία και το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον τους.

Το Ορθόδοξο Διαγνωστικό Κέντρο «Ευαγγελισμός».

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Αναστάσιος προέβη το 1994 στην ίδρυση στα Τίρανα της πρώτης ορθόδοξης κλινικής, με την ονομασία «Άγιος Λουκάς», η οποία στεγάσθηκε σ’ ένα μικρό οίκημα.

Το 1999 τη θέση της πήρε το Ορθόδοξο Διαγνωστικό Κέντρο «Ευαγγελισμός». Στο εντυπωσιακό αυτό εξαώροφο κτίριο εγκαταστάθηκε όλο το υγειονομικό και βοηθητικό προσωπικό και ο απαραίτητος σύγχρονος εξοπλισμός. Στο Διαγνωστικό Κέντρο «Ευαγγελισμός», στο οποίο προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, σε 24 ειδικότητες, ορισμένοι από τους πιο γνωστούς ιατρούς στη χώρα, εξετάζονται κάθε μήνα γύρω στους 6 χιλιάδες ασθενείς, ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Το Κέντρο προσφέρει σύγχρονες υγειονομικές υπηρεσίες, όπως τον υπερσύχρονο αξονικό τομογράφο (δεύτερος στα Βαλκάνια). Το 2000, ο Dr. Charles Linderman, Αμερικανός ιατρός της γενικής χειρουργικής, δημιούργησε μια χειρουργική μονάδα ημερήσιας νοσηλείας, με αίθουσα χειρουργείου πλήρως εξοπλισμένη και επανδρωμένη με ειδικευμένο προσωπικό, όπου οι χειρουργημένοι παίρνουν εξιτήριο αυθημερόν (αμερικανική εμπειρία), η οποία ήταν τότε η πρώτη στην Αλβανία αυτού του είδους.

Οι χειρουργικές επεμβάσεις εκτελούνται σε συνθήκες που είναι πολύ κοντά με τα διεθνή πρότυπα.

Στις 18 Μαρτίου 2006 εγκαινιάσθηκε και ο πιο σύγχρονος αξονικός τομογράφος στην Αλβανία από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο, παρουσία του υπουργού Υγείας κ. Μaksim Cikuli και άλλων προσωπικοτήτων. Ο εν λόγω αξονικός τομογράφος (Scanner, General Electric, Light Speed Pro 32) είναι σπειροειδής, πολυανιχνευτής, 32 τομών ανά περιστροφή και πολύ γρήγορος. Καθιστά δυνατή όχι μόνο την πραγματοποίηση απλών εξετάσεων, αλλά και αυτών της καρδιάς μέσα σε 12-15 δευτερόλεπτα. Μπορεί επίσης να πραγματοποιήσει τρισδιάστατη ποιοτική απεικόνιση σε πολύ σύντομο χρόνο και να ολοκληρώσει την εξέταση του θώρακα ή της κοιλιακής χώρας με μόνο μια αναπνοή. Το συγκεκριμένο μηχάνημα χρησιμοποιείται από προσωπικό εξειδικευμένο στο εξωτερικό.

 

ω

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων