13/02/2024 13/02/2024 Την προεδρία του Διαθρησκευτικού Συμβουλίου Αλβανίας ανέλαβε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, οραματιστής και εκ των ιδρυτών αυτού του θεσμού που από το 2007 εργάζεται για την αρμονική συμβίωση των θρησκειών στην Αλβανία και την προσφορά σε ζητήματα τα οποία αφορούν την κοινωνία.  Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Η πρώτη συνεδρίαση για το...
13 Φεβρουαρίου, 2024 - 12:47
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2024 - 12:36

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος ανέλαβε Πρόεδρος του Διαθρησκευτικού Συμβουλίου Αλβανίας

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος ανέλαβε Πρόεδρος του Διαθρησκευτικού Συμβουλίου Αλβανίας

Την προεδρία του Διαθρησκευτικού Συμβουλίου Αλβανίας ανέλαβε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, οραματιστής και εκ των ιδρυτών αυτού του θεσμού που από το 2007 εργάζεται για την αρμονική συμβίωση των θρησκειών στην Αλβανία και την προσφορά σε ζητήματα τα οποία αφορούν την κοινωνία. 

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Η πρώτη συνεδρίαση για το 2024 πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου, στην έδρα της Αυτοκέφαλης Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας στα Τίρανα, με την παρουσία των ηγετών των θρησκευτικών κοινοτήτων των Ρωμαιοκαθολικών, των Μουσουλμάνων, των Μπεκτασί και των Ευαγγελικών. Συμμετείχαν επίσης η επικεφαλής της Οικονομικών του Διαρησκευτικού Συμβουλίου, εκπρόσωπος του Γυναικείου Τμήματος, μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου καθώς και ο Επίσκοπος Βύλιδος κ. Άστιος.

Αρχικά το Συμβούλιο ασχολήθηκε με την εκλογή και τον διορισμό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Ανστασίου στη θέση του Προέδρου για το 2024. Σύμφωνα με το καταστατικό την θέση του Προέδρου αναλαμβάνουν εκ περιτροπής οι επικεφαλής των τεσσάρων μεγάλων θρησκευτικών κοινοτήτων της χώρας.

Στη συνέχεια, η συνεδρίαση συνεχίστηκε με την παρουσίαση των δραστηριοτήτων και των οικονομικών εκθέσεων για το 2023. Σε αυτή τη συνεδρίαση, το Συμβούλιο ενέκρινε επίσης τη σύσταση της ομάδας εργασίας για την κατάρτιση του 5ετούς στρατηγικού σχεδίου για την περίοδο 2024-2029.

Συζητήθηκαν ακόμη διάφορα θέματα, μεταξύ αυτών, οι δηλώσεις κάποιων ψευδοκληρικών και η παρέμβαση εξωγενών παραγόντων στα εσωτερικά των θρησκευτικών κοινοτήτων.

Τόνισαν επίσης την περαιτέρω ενίσχυση της διαθρησκειακής συνεργασίας προς όφελος της αλβανικής κοινωνίας και του κράτους με στόχο την επίλυση διαφόρων κοινωνικών προβλημάτων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων