22/08/2020 22/08/2020 Τον Προκαθήμενο της Ρουμανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας ευχαρίστησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος για τη γενναιόδωρη και αδελφική συμπαράσταση μετά το φονικό σεισμό του περασμένου Νοεμβρίου που άφησε πίσω του δεκάδες νεκρούς στη γείτονα χώρα. Το Πατριαρχείο Ρουμανίας από τη πρώτη στιγμή είχε εκφράσει τη συμπαράστασή του προς τον δοκιμαζόμενο λαό...
22 Αυγούστου, 2020 - 14:09
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2020 - 14:37

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος ευχαρίστησε το Πατρ. Ρουμανίας

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος ευχαρίστησε το Πατρ. Ρουμανίας

Τον Προκαθήμενο της Ρουμανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας ευχαρίστησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος για τη γενναιόδωρη και αδελφική συμπαράσταση μετά το φονικό σεισμό του περασμένου Νοεμβρίου που άφησε πίσω του δεκάδες νεκρούς στη γείτονα χώρα.

Το Πατριαρχείο Ρουμανίας από τη πρώτη στιγμή είχε εκφράσει τη συμπαράστασή του προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Αλβανίας ξεκινώντας άμεσα εκστρατεία για τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου αυτά να διατεθούν μέσο της Εκκλησίας της Αλβανίας προς τους πληγέντες.

Τελικά το ποσό που συγκεντρώθηκε 126.000 ευρώ τα οποία, όπως αναφέρει το ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων basilica.ro, μεταφέρθηκαν στο λογαριασμό της Εκκλησίας της Αλβανίας.

“Θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη για την αδελφική πρωτοβουλία του Μακαριώτατου, που επιβεβαιώνει τη μακρά παράδοση της Εκκλησίας, δηλαδή ότι “καὶ εἴτε πάσχει ἓν μέλος, συμπάσχει πάντα τὰ μέλη, εἴτε δοξάζεται ἓν μέλος, συγχαίρει πάντα τὰ μέλη” Α’ Κορ 12, 26″.

Στο τέλος της Επιστολής ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Αναστάσιος ευχήθηκε στο Πατριάρχη κ.κ. Δανιήλ ο Κύριος να του χαρίζει δύναμη και υγεία στην Πατριαρχική του διακονία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων