25/03/2022 25/03/2022 Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αμαντίας κ. Ναθαναήλ και συλλειτουργούντων του Επισκόπου Βίλυδος κ. Άστιου και κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Τιράνων εορτάστηκε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην αλβανική πρωτεύουσα. Η είσοδος του Θεού στην ιστορία, με την πρόσληψη ολόκληρης της ανθρωπίνης φύσεως, ξεκίνησε με το πανίερο γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από...
25 Μαρτίου, 2022 - 12:46
Τελευταία ενημέρωση: 25/03/2022 - 12:47

Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στα Τίρανα

Διαδώστε:
Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στα Τίρανα

Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αμαντίας κ. Ναθαναήλ και συλλειτουργούντων του Επισκόπου Βίλυδος κ. Άστιου και κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Τιράνων εορτάστηκε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην αλβανική πρωτεύουσα.

Η είσοδος του Θεού στην ιστορία, με την πρόσληψη ολόκληρης της ανθρωπίνης φύσεως, ξεκίνησε με το πανίερο γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ και υλοποιηθήκε μετά από εννιά μήνες με τη γέννηση του Θείου Βρέφους. Το σωτήριο αυτό γεγονός σηματοδοτεί την έναρξη της λύτρωσης τής ανθρωπότητας και της επανασύνδεσής της με το Θεό. Αυτό το γεγονός έσπευσαν να τιμήσουν σήμερα και οι πιστοί που βρέθηκαν στο ναό.

Χθες τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βίλυδος κ. Άστιος.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων