07/01/2021 07/01/2021 Στον εορτασμό των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο Βεράτι, συμμετείχε χθες ο πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, ο οποίος παρέστη στην Θεία Λειτουργία, στη λιτάνευση της εικόνας και στον καθαγιασμό των υδάτων στον ποταμό Άψο (Οσούμ στα αλβανικά), ενώ δεν παρέλειψε να ανάψει κι ένα κερί. “Βρέθηκα στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα...
07 Ιανουαρίου, 2021 - 9:37
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2021 - 8:54

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας τιμά τα Θεοφάνεια

Διαδώστε:
Ο Πρόεδρος της Αλβανίας τιμά τα Θεοφάνεια

Στον εορτασμό των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο Βεράτι, συμμετείχε χθες ο πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, ο οποίος παρέστη στην Θεία Λειτουργία, στη λιτάνευση της εικόνας και στον καθαγιασμό των υδάτων στον ποταμό Άψο (Οσούμ στα αλβανικά), ενώ δεν παρέλειψε να ανάψει κι ένα κερί.

“Βρέθηκα στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα για να εορτάσω μαζί με τους αλβανούς ορθόδοξους πιστούς τα Θεοφάνεια” γράφει ο Αλβανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  δημοσιεύοντας παράλληλα πολλές φωτογραφίες.

Και προσθέτει μεταξύ άλλων: “Συμμετέχω στις προσευχές τους για ταχεία ανάρρωση και πλήρη υγεία για συγγενείς και αγαπημένα πρόσωπα , που πλήττονται από την πανδημία. Μακάρι αυτή η Αγία Ημέρα να ευλογήσει τις προσπάθειές μας να αντιμετωπίσουμε μαζί όλες τις δύσκολες προκλήσεις και που σίγουρα θα ξεπεράσουμε με θάρρος και θα νικήσουμε με επιτυχία”.

“Η ρίψη του σταυρού στο ποτάμι συμβολίζει την ευλογία του Θεού και τη δύναμη των ανθρώπων. Με πίστη στον Θεό, ας ενώσουμε τις δυνάμεις και τις ενέργειές μας, να επιταχύνουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες. Το να γιορτάζεις τα Θεοφάνεια στο Βεράτι είναι πάντα ένα γεγονός ξεχωριστό”

“Ευχαριστώ τους ιερείς της Μητρόπολης Βερατίου, που με αφορμή την 30η επέτειο της επαναλειτουργίας των εκκλησιών σε αυτή την πόλη” υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Αλβανίας εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη του για την πολύτιμη συμβολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην ελευθερία και  τη δημοκρατία του αλβανικού κράτους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων