18/08/2020 18/08/2020 Όπως έγραψαν τα αλβανικά μέσα ενημερώσεως (17.8.2020) ο Υπουργός Αποδήμων της Αλβανίας, και πρώην Πρωθυπουργός, Παντελή Μάϊκο ευχαρίστησε θερμώς τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Αναστάσιο, διότι συνέβαλε αποτελεσματικά στην υπέρβαση της ανθρωπιστικής κρίσεως που δημιουργήθηκε με την συσσώρευση, στην Κακαβιά, χιλιάδων Αλβανών πολιτών που ήθελαν μετά τις εορτές του Δεκαπενταύγουστου να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Δεν είναι η...
18 Αυγούστου, 2020 - 12:22
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2020 - 14:33

Ο υπ. Αποδήμων της Αλβανίας ευχαρίστησε τον Αρχιεπ. Αναστάσιο

Διαδώστε:
Ο υπ. Αποδήμων της Αλβανίας ευχαρίστησε τον Αρχιεπ. Αναστάσιο

Όπως έγραψαν τα αλβανικά μέσα ενημερώσεως (17.8.2020) ο Υπουργός Αποδήμων της Αλβανίας, και πρώην Πρωθυπουργός, Παντελή Μάϊκο ευχαρίστησε θερμώς τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Αναστάσιο, διότι συνέβαλε αποτελεσματικά στην υπέρβαση της ανθρωπιστικής κρίσεως που δημιουργήθηκε με την συσσώρευση, στην Κακαβιά, χιλιάδων Αλβανών πολιτών που ήθελαν μετά τις εορτές του Δεκαπενταύγουστου να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αρχιεπίσκοπος επιδεικνύει όχι απλά την ευαισθησία του ώστε να ξεπερνιούνται καταστάσεις ανάλογες που επιφέρουν συνέπειες στην κοινωνία και αγγίζουν τα όρια ανθρωπιστικής κρίσης. Από αγάπη και χωρίς δεύτερες σκέψεις ο Αρχιεπίσκοπος παρεμβαίνει με το ρίσκο πάντα να υποστεί και ταπείνωση. Μια ταπείνωση όμως που αξίζει. Έτσι κινήθηκε το 1993 όταν με την τόσο προσβλητική επονομασία γίνονταν η επιχείρηση «σκούπα» για τους εν Ελλάδι αλβανούς μετανάστες, το 1997 επίσης εν μέσω της ένοπλης σύγκρουσης πήγε στον Αυλώνα για τα θύματα από το καράβι που είχαν πνίξει οι Ιταλοί στο Ότραντο, το 1999 με τους Κοσοβάρους πρόσφυγες απ’ τη σύρραξη στην περιοχή, το 2001 με τις τοποθετήσεις του για τα τεκταινώμενα εις βάρος των Σέρβων στο Κόσοβο, το 2010 με την ένταση στη Χιμάρα κ.α.

Η χειρονομία αυτή του Αρχιεπισκόπου έτυχε ιδιαίτερου σχολιασμού σε όλα τα ΜΜΕ, όπως αναφέρει το tachydromos.org. Ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι από Αλβανία πολίτες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα εκφράζονται ιδιαίτερα θερμά για τον Αρχιεπίσκοπο το ρόλο του οποίου σε θέματα που απασχολούν την βιωτή τους τον έχουν αισθανθεί διαχρονικά.

Ο υπ. Αποδήμων της Αλβανίας Παντελή Μάικο

Την Κυριακή πέρασαν από την Κακαβιά 3325 άνθρωποι και 1629 οχήματα, ενώ από χθες τέθηκαν σε ισχύ οι νέοι κανόνες για τη διέλευση στην Ελλάδα. Εκτός από την προσκόμιση αρνητικού τεστ κορονοϊού, το οποίο θα πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός 72 ωρών, θα εφαρμοστεί και ο περιορισμός των ατόμων που μπορούν να περάσουν στην Ελλάδα, 750 άτομα από Κακαβιά και 300 από την Κρυσταλλοπηγή ανά ημέρα. Όσοι περάσουν, φτάνοντας στην μόνιμη κατοικία τους θα τεθούν σε επταήμερη καραντίνα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων