05/11/2019 05/11/2019 Με αφορμή τα 90α γενέθλια του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, κ., Αναστασίου (4/11) το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι “Πολιτισμός” θα παρουσιάσει την ταινία “Ορθοδοξία στην Αλβανία” του επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα. Η ταινία αυτή συμπεριλαμβάνεται στην σειρά τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ «Ο κόσμος της Ορθοδοξίας»,  που αναφέρει την ιστορία και...
05 Νοεμβρίου, 2019 - 9:12
Τελευταία ενημέρωση: 05/11/2019 - 8:12

“Ορθοδοξία στην Αλβανία”: Μια ταινία για τον Αρχιεπ. Αναστάσιο

Διαδώστε:
“Ορθοδοξία στην Αλβανία”: Μια ταινία για τον Αρχιεπ. Αναστάσιο

Με αφορμή τα 90α γενέθλια του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, κ., Αναστασίου (4/11) το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι “Πολιτισμός” θα παρουσιάσει την ταινία “Ορθοδοξία στην Αλβανία” του επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα.

Η ταινία αυτή συμπεριλαμβάνεται στην σειρά τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ «Ο κόσμος της Ορθοδοξίας»,  που αναφέρει την ιστορία και τη σύγχρονη ζωή των τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών ».

Το ντοκιμαντέρ πραγματεύεται την ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αλβανία από τον Απόστολο Παύλο και την πρώτη γενιά των χριστιανών μέχρι τις άνευ προηγουμένου απηνείς διωγμούς κατά της πίστεως και την ανασύσταση της κοινότητας μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Στην ταινία φιλοξενείται συνέντευξη του Αρχιεπίσκοπος Αναστασίου και γίνεται εκτενής αναφορά για το έργο του και τις προσπάθειές του για αναβίωση της Ορθοδοξίας στην Αλβανία

Συγγραφέας και παρουσιαστής της ταινίας είναι ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας. Μέρος των γυρισμάτων πραγματοποιήθηκε κατά την επίσκεψη του Πατριάρχη Μόσχας στην Αλβανία στις 28-30 Απριλίου 2018.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων