22/12/2023 22/12/2023 Μικρά και μεγάλα παιδιά έψαλαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Αρχιεπίσκοπο Tιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο. Τα παιδιά έψαλαν και στα ελληνικά. Στο τέλος ο Μακαριώτατος του ευχήθηκε να έχουν την υπομονή της ελπίδος και τους μοίρασε δώρα. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι «Το θέμα είναι αυτό που τραγουδάτε να τα τραγουδήσετε και στη ζωή σας....
22 Δεκεμβρίου, 2023 - 20:51
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2023 - 21:00

Παιδιά έψαλαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας – «Η ζωή σας να είναι πάντα έργο αγάπης»

Διαδώστε:
Παιδιά έψαλαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας – «Η ζωή σας να είναι πάντα έργο αγάπης»

Μικρά και μεγάλα παιδιά έψαλαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Αρχιεπίσκοπο Tιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο. Τα παιδιά έψαλαν και στα ελληνικά. Στο τέλος ο Μακαριώτατος του ευχήθηκε να έχουν την υπομονή της ελπίδος και τους μοίρασε δώρα.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

«Το θέμα είναι αυτό που τραγουδάτε να τα τραγουδήσετε και στη ζωή σας. Πριν από όλα προσπαθήστε να είστε άνθρωποι καλοσύνης και αγάπης», είπε μεταξύ άλλων.

«Πρώτα πρέπει να εκφράσετε την αγάπη σας στους γονείς σας. Κάτι πρέπει να βρείτε να κάνετε. Δεν ξέρω, ένα λουλούδι, μία κάρτα, δεν ξέρω. Πρέπει επίσης στα αδέλφια σας και στους συμμαθητές σας. Δεν ξέρω τι θα σκεφτείτε, αλλά κάτι πρέπει να σκεφτείτε. Δεν μπορεί να γιορτάζουμε την εορτή της αγάπης αν δεν την εκφράζουμε αυτήν την αγάπη. Ό,τι πιο σπουδαίο στη ζωή του αναθρώπου είναι να μάθει να αγαπάει. Αυτά τον κάνουν να μοιάζει με τον Χριστό και να ακολουθεί τον δικό Του τον δρόμο. Εγώ φέτος και στο μήνυμα των Χριστουγέννων έχω πει κάποια λεπτομέρεια. Η αγάπη δεν εκφράζεται πάντοτε με λόγια, με αγκαλιές και με φιλιά. Έχω μιλήσει για την υπομονή της ελπίδος. Πολλά πράγματα στη ζωή μας δεν πηγαίνουν πολύ καλά. Ούτε διορθώνονται πατώντας ένα κουμπί. Θέλει υπομονή. Είναι κάτι που στα παιδιά δεν το πολύ λένε. Το αφήνουν για τους μεγάλους μόνο. Αλλά νομίζω ότι εσείς έχετε πολλές περιπτώσεις υπομονής», επεσήμανε.

«Το να μάθει κανείς να υπομένει με ελπίδα είναι πολύ σπουδαίο. Η ζωή δεν είναι πάντα εύκολη. Το ξέρετε. Και εγώ που είμαι πολύ μεγάλος τώρα, όταν σκέφτομαι την πορεία τη δική μου, σκέφτομαι ότι υπήρχαν μέρες δύσκολες. Θέλει υπομονή. Υπομονή ελπίδος», υπογράμμισε.

«Η υπομονή έχει μία δύναμη πολύ μεγάλη μέσα της. Εγώ, λοιπόν, σας εύχομαι, για να μην σας λέω πολλά λόγια, την υπομονή της ελπίδος να έχετε πάντα στην καρδιά σας, και η ζωή σας να είναι πάντα έργο αγάπης. Και για να πετύχουν όλα αυτά τα πράγματα, χρειάζεται περισσότερη σχέση με τον Χριστό. Χωρίς αυτή τη σχέση δύσκολα είναι αυτά. Αλλά με τη δική Του όλα είναι δυνατά», ευχήθηκε.

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων