05/01/2022 05/01/2022 Στη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και στην Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού συμμετείχαν σήμερα οι Ορθόδοξοι στο Δυρράχιο της Αλβανίας. Επιμέλεια: Γιώργος Γκοτζιάς για το Πρακτορείο Ορθοδοξία Σήμερα παραμονή της Δεσποτικής εορτής των Θεοφανείων, οι πιστοί προσήλθαν με ευλάβεια στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου και Αγ. Αστείου, όπου και λειτουργήθηκαν. Ο συγκεκριμένος ναός αποτελεί...
05 Ιανουαρίου, 2022 - 17:16

Παραμονή των Θεοφανείων στο Δυρράχιο της Αλβανίας

Διαδώστε:
Παραμονή των Θεοφανείων στο Δυρράχιο της Αλβανίας

Στη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και στην Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού συμμετείχαν σήμερα οι Ορθόδοξοι στο Δυρράχιο της Αλβανίας.

Επιμέλεια: Γιώργος Γκοτζιάς για το Πρακτορείο Ορθοδοξία

Σήμερα παραμονή της Δεσποτικής εορτής των Θεοφανείων, οι πιστοί προσήλθαν με ευλάβεια στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου και Αγ. Αστείου, όπου και λειτουργήθηκαν.

Ο συγκεκριμένος ναός αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ορθόδοξα ιερά προσκυνήματα στο Δυρράχιο και επίσης είναι αφιερωμένος σε έναν τοπικό άγιο, τον Άγιο Άστειο ή Άστιο Επίσκοπο Δυρραχίου, ο οποίος μαρτύρησε με σταυρικό θάνατο, κατά την εποχή Ρωμαίου Αυτοκράτορα Τραϊανού και επί ηγεμονίας Αγρικόλα, στα τείχη του κάστρου της πόλεως.

Ο θεμέλιος λίθος του Ναού κατετέθη το 1994 από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο, ενώ οι εργασίες ανοικοδόμησής του ολοκληρώθηκαν κατά το 2002.
Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως κτίστηκε απέναντι από τον χώρο όπου μέχρι το 1967 βρίσκονταν ο Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Σπυρίδωνα Δυρραχίου, που καταστράφηκε από το χοτζικό καθεστώς στην Αλβανία, το 1967.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τις σημερινές ακολουθίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων