16/03/2019 16/03/2019 Του Ορφέα Μπέτση για το Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Στη Ενορία των Αγίων Θεοδώρων, σε ένα τα πιο νότια σημεία της Μητροπόλεως Αργυροκάστρου, στον Κόλπο του Βουθρωτού, επί της αλβανοελληνικής μεθορίου στη Θεσπρωτία, που σήμερα πανηγυρίζει, βρέθηκε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος. Τέλεσε τη Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος των ιερέων της ευρύτερης περιοχής των Αγίων Σαράντα,...
16 Μαρτίου, 2019 - 15:06

Πατρική έκκληση για νέους ιερείς απηύθυνε ο Μητρ. Αργυροκάστρου

Διαδώστε:
Πατρική έκκληση για νέους ιερείς απηύθυνε ο Μητρ. Αργυροκάστρου

Του Ορφέα Μπέτση για το Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Στη Ενορία των Αγίων Θεοδώρων, σε ένα τα πιο νότια σημεία της Μητροπόλεως Αργυροκάστρου, στον Κόλπο του Βουθρωτού, επί της αλβανοελληνικής μεθορίου στη Θεσπρωτία, που σήμερα πανηγυρίζει, βρέθηκε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος. Τέλεσε τη Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος των ιερέων της ευρύτερης περιοχής των Αγίων Σαράντα, μίλησε στους πιστούς και συνεργάστηκε στα πλαίσια των ποιμαντικών του υποχρεώσεων με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας. Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος  εξέφρασε τον πόνο του και απηύθυνε πατρική έκκληση ώστε να βρεθούν κατάλληλα παιδιά να χειροτονηθούν ιερείς για τις ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων των πιστών. Ειδικά για μεγάλες κοινότητες όπως το Μουρσί η ανάγκη αυτή είναι επιτακτική

Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι της κωμοπόλεως, που είναι ιδιαίτερα κατοικημένη λόγω της αγροτικής ανάπτυξης της περιοχής συμμετείχαν στις λατρευτικές ακολουθίες.
Στην Ενορία αυτή με τη φροντίδα του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια σπουδαία έργα που αφορούν στην αναστήλωση του μεγαλοπρεπούς ι. Ναού των Αγίων Θεοδώρων, σε κοινοτικά έργα καθώς και το πνευματικό κέντρο στον άλλο ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Εξ άλλου η Κεντρική Πλατεία της κομώπολης φέρει με πάνδημο απόφαση το όνομα του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου.

Παράλληλα και με ιδιαίτερη παρακολούθηση και μέριμνα του επιχώριου Μητροπολίτη Δημήτριου αναπτύσσεται ζωντανό ιεραποστολικό έργο: κατηχητικό για τα παιδιά, κύκλος Ορθόδοξων γυναικών και ειδικά τέλεση τακτική της Θείας Λειτουργίας.

Ο Μητροπολίτης για άλλη μια φορά εξέφρασε τον πόνο του και απηύθυνε πατρική έκκληση ώστε να βρεθούν κατάλληλα παιδιά να χειροτονηθούν ιερείς για τις ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων των πιστών. Ειδικά για μεγάλες κοινότητες όπως το Μουρσί η ανάγκη αυτή είναι επιτακτική.

Σε περιόδους κοινωνικών αναστατώσεων όπως αυτή που βιώνει η Αλβανία αυτή την περίοδο λόγω πολιτικής έντασης, οι πνευματικές αυτές συνάξεις αποτελούν ιδιαίτερο στήριγμα για τους Ορθοδόξους και προβάλουν το ειρηνοποιό έργο της Εκκλησίας και στηρίζουν την ελπίδα των πιστών.

Ο Μητροπολίτης ιδιαίτερα τόνισε την ανάγκη για περισσότερη αγάπη και χειρονομίες αλληλεγγύης των πιστών αυτή την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Η αγάπη είναι προϋπόθεση για την ενότητα που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος και η κοινωνία μας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων