25/08/2021 25/08/2021 Κορυφώθηκαν χθες, Τρίτη 24 Αυγούστου 2021, οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στη φερώνυμη Ιερά Μονή όπου σώζεται και ο τάφος του, στο Κολικόντασι. Μετά την πτώση του αθεϊστικού καθεστώτος Χότζα η Μονή με ενέργειες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου η ιστορική Μονή αναστηλώθηκε πλήρως...
25 Αυγούστου, 2021 - 10:06
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2021 - 10:07

Πλήθος πιστών προσκύνησε στο τάφο του Αγίου Κοσμά

Διαδώστε:
Πλήθος πιστών προσκύνησε στο τάφο του Αγίου Κοσμά

Κορυφώθηκαν χθες, Τρίτη 24 Αυγούστου 2021, οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στη φερώνυμη Ιερά Μονή όπου σώζεται και ο τάφος του, στο Κολικόντασι.

Μετά την πτώση του αθεϊστικού καθεστώτος Χότζα η Μονή με ενέργειες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου η ιστορική Μονή αναστηλώθηκε πλήρως και αποτελεί ένα από τα επίκεντρα τον προσκυνηματικών προορισμών της Αλβανίας με χιλιάδες πιστούς να συρρέουν την ημέρα κατά την οποία πανηγυρίζει. Η Μονή δεν συγκεντρώνει πιστούς μόνο από την  Αλβανία αλλά εκατοντάδες είναι αυτοί που την επισκέπτονται και από την Ελλάδα.

Τα τελευταία δύο χρόνια, όμως, εξαιτίας της πανδημίας και των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί ο αριθμός των επισκέψεων έχει περιοριστεί. Παρά το γεγονός αυτό και φέτος πληθώρα κόσμου, Ορθοδόξων και μη, επισκέφθηκε τον τάφο του Αγίου Κοσμά προκειμένου να ανάψει ένα κερί και να ζητήσει τις πρεσβείες του.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων