09/10/2023 10/10/2023 Στην Αθήνα αφίχθη το βράδυ της Κυριακής 8 Οκτωβρίου 2023 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος κατόπιν προσκλήσεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου προκειμένου να παραστεί στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώνεται από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών του περιοδικού...
09 Οκτωβρίου, 2023 - 19:24
Τελευταία ενημέρωση: 10/10/2023 - 17:01

Στην Αθήνα αφίχθη ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας

Διαδώστε:
Στην Αθήνα αφίχθη ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας

Στην Αθήνα αφίχθη το βράδυ της Κυριακής 8 Οκτωβρίου 2023 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος κατόπιν προσκλήσεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου προκειμένου να παραστεί στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώνεται από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών του περιοδικού «Θεολογία».

Τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Αναστάσιο, και την συνοδεία του, υποδέχτηκαν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» – με τη συνοδεία αγήματος της Ελληνικής Αστυνομίας – ο Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο Γενικός Διευθυντής της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (Ε.Μ.Υ.Ε.Ε.) και Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής, κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας και εκ μέρους της Πολιτείας, ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Γιάννης Χρυσουλάκης.

Κατόπιν, κατευθύνθηκαν στην αίθουσα επισήμων του Αεροδρομίου, όπου ακολούθησε σύντομη συζήτηση. Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας απευθυνόμενος στον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού παρακάλεσε να εκφράσει στην Ελληνική Κυβέρνηση τις ευχαριστίες του για για τις τιμές που του επιφυλάχθηκαν κατά την υποδοχή, ενώ απευθυνόμενος προς τον Μητροπολίτη Χαλκίδος, τον παρακάλεσε να διαβιβάσει τις ευχαριστίες του προς την Ιερά Σύνοδο και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για την φιλόφρονα υποδοχή.

Ακολούθως, σε σύντομες δηλώσεις του αναφέρθηκε στην σημασία της Θεολογίας στη ζωή της Εκκλησίας, αλλά και των απλών ανθρώπων τονίζοντας ότι η Θεολογία έχει να κάνει με το τι είναι Εκκλησία, με την ίδια την ζωή των ανθρώπων. Επίσης, ο Μακαριώτατος τόνισε ότι θεωρεί πολύ μεγάλη στιγμή το Συνέδριο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατό χρόνων του περιοδικού Θεολογία και για τις σχέσεις των Ορθοδόξων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Αθήνα τόπος συνάντησης Ορθοδόξων Εκκλησιών – Τα 100χρονα του Περιοδικού «Θεολογία», το στοίχημα και το ταξίδι της «περιστεράς»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων