22/09/2022 22/09/2022 Την ιστορική Μονή του Αγίου Στεφάνου στο Ντέτσανι του Κοσσυφοπεδίου επισκέφθηκαν μέλη του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Ελμπασάν κατόπιν ευλογίας του Μητροπολίτη Ελμπασάν κ. Αντωνίου. Η προσκυνηματική επίσκεψη είχε ως στόχο της γνωριμίας των νέων της εν Αλβανία Ορθοδόξου Εκκλησίας με ένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα μοναστήρια των Βαλκανίων. Τους επισκέπτες από την...
22 Σεπτεμβρίου, 2022 - 8:51
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2022 - 9:02

Στην ιστορική Μονή Ντέτσανι προσκυνητές από την Αλβανία

Διαδώστε:
Στην ιστορική Μονή Ντέτσανι προσκυνητές από την Αλβανία

Την ιστορική Μονή του Αγίου Στεφάνου στο Ντέτσανι του Κοσσυφοπεδίου επισκέφθηκαν μέλη του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Ελμπασάν κατόπιν ευλογίας του Μητροπολίτη Ελμπασάν κ. Αντωνίου.

Η προσκυνηματική επίσκεψη είχε ως στόχο της γνωριμίας των νέων της εν Αλβανία Ορθοδόξου Εκκλησίας με ένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα μοναστήρια των Βαλκανίων.

Τους επισκέπτες από την Αλβανία υποδέχθηκε ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Σάββας ο οποίος, μετά το καλωσόρισμα και την ξενάγηση στους χώρους, αναφέρθηκε στην εν Χριστώ αγάπη που ενώνει και στηρίζει την Εκκλησία.

“Η ζωή ενός Χριστιανού πρέπει να είναι γεμάτη με προσευχή και υπομονή για να ξεπεράσουμε τον εγωισμό μας, επίσης με υπακοή και τη διακονία μας προς τους άλλους, πρέπει να εκπληρώσουμε τον σκοπό της δημιουργίας μας, που είναι η ένωση με τον ίδιο τον Θεό”, σημείωσε.

Ο π. Σάββας τόνισε ότι η ενότητα αυτή ενισχύεται και σφραγίζεται μέσω της συμμετοχής στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, που μας καθιστά μέρος ενός σώματος, του Χριστού.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο Πέτς, την αρχαία έδρα του Πατριαρχείου Σερβίας ενώ ξεναγήθηκαν επίσης στους ναούς της Πριζρένης. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων