23/08/2019 23/08/2019 Ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της παγκόσμιας Ορθοδοξίας, είναι η Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού καθώς και ο τάφος τους στο χωριό Κολικόντασι πλησίον της πόλης Φίερι της Αλβανίας. Πλήθος πιστών απ’ όλο τον κόσμο μεταβαίνει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στον Άγιο και με δέος προσκυνά το μέρος όπου ετάφη. Αξίζει να...
23 Αυγούστου, 2019 - 19:48
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2019 - 19:44

Στην ιστορική Μονή του Αγίου Κοσμά στο Κολικόντασι

Διαδώστε:
Στην ιστορική Μονή του Αγίου Κοσμά στο Κολικόντασι

Ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της παγκόσμιας Ορθοδοξίας, είναι η Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού καθώς και ο τάφος τους στο χωριό Κολικόντασι πλησίον της πόλης Φίερι της Αλβανίας.

Πλήθος πιστών απ’ όλο τον κόσμο μεταβαίνει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στον Άγιο και με δέος προσκυνά το μέρος όπου ετάφη.

Αξίζει να αναφερθεί πως η εν λόγω ιερά μονή κτίσθηκε επ’ ονόματι του Αγίου Κοσμά, κατόπιν εντολής του γνωστού Αλή Πασά του Τεπελενλή, αμέσως μετά το μαρτυρικό του τέλος και ο τάφος του βρίσκεται εντός του δεξιού κλήτους προϋπάρχοντος ιερού ναού αφιερωμένου στην Παναγία.

Ακολουθεί σχετικό φωτογραφικό υλικό:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων