17/11/2021 17/11/2021 Συνάντηση με τα μέλη του Διαθρησκευτικού Συμβουλίου της Αλβανίας είχε χθες, Τρίτη 16 Νοεμβρίου, η Πρόεδρος του Αλβανικού Κοινοβουλίου, Λιντίτα Νικόλα, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα της Ανεκτικότητας. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιρανών, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος,  συνοδευόμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Βύλιδος κ. Άστιο. Η κ. Νικόλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη...
17 Νοεμβρίου, 2021 - 10:09
Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2021 - 12:01

Στην Πρόεδρο της Αλβανικής Βουλής ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος

Διαδώστε:
Στην Πρόεδρο της Αλβανικής Βουλής ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος

Συνάντηση με τα μέλη του Διαθρησκευτικού Συμβουλίου της Αλβανίας είχε χθες, Τρίτη 16 Νοεμβρίου, η Πρόεδρος του Αλβανικού Κοινοβουλίου, Λιντίτα Νικόλα, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα της Ανεκτικότητας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιρανών, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος,  συνοδευόμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Βύλιδος κ. Άστιο.

Η κ. Νικόλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τους θρησκευτικούς ηγέτες της χώρας για την υποδειγματική αρμονική συνύπαρξη, τη συνεργασία για το καλό των πολιτών καθώς και τη στήριξη που δείχνουν στα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την πανδημία.

Από την αρχή της παρουσίας του στην Αλβανία ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Αναστάσιος έθεσε ως βασικό στόχο την αρμονική συνύπαρξη των Ορθοδόξων με τις άλλες θρησκείες της χώρας, γεγονός το οποίο έχει αναγνωριστεί από την αλβανική κοινωνία καθιστώντας μία χώρα που πριν τριάντα χρόνια η λέξη Θεός και πίστη ήταν απαγορευμένη, σε πρότυπο θρησκευτικής συνύπαρξης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων