06/07/2022 07/07/2022 Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Αλβανίας, η οποία επισκέπτεται τα Τίρανα από τις 5 έως τις 7 Ιουλίου. Η συμβολή των κοινοβουλίων της Ελλάδας και της Αλβανίας στην προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος και την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο...
06 Ιουλίου, 2022 - 21:36
Τελευταία ενημέρωση: 07/07/2022 - 2:39

Στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας η Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Αλβανίας

Διαδώστε:
Στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας η Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Αλβανίας

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Αλβανίας, η οποία επισκέπτεται τα Τίρανα από τις 5 έως τις 7 Ιουλίου.

Η συμβολή των κοινοβουλίων της Ελλάδας και της Αλβανίας στην προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος και την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών κυριάρχησε στις συναντήσεις της αντιπροσωπείας.

 

 

Την Ομάδα Φιλίας εκπροσώπησαν ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας ως Πρόεδρος, η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα ως Αντιπρόεδρος και ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας ως μέλος. Επίσης το πρόγραμμα περιλάμβανε συναντήσεις με την Πρόεδρο του αλβανικού Κοινοβουλίου κα Lindita Nikolla, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος κ. Taulant Balla, τον βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Enkelejd Alibeaj, την επικεφαλής της αντίστοιχης ομάδας φιλίας του αλβανικού Κοινοβουλίου κα Anila Denaj, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής, Εμπορίου και Περιβάλλοντος του αλβανικού κοινοβουλίου κ. Arben Pëllumbi, τον Δήμαρχο Τιράνων κ. Erion Veliaj και την Υπουργό Υποδομών και Ενέργειας κα Belinda Balluku.

«Εκ μέρους όλης της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Αλβανίας θέλω να ευχαριστήσω το αλβανικό Κοινοβούλιο για την πρόσκληση και τη φιλοξενία. Καθώς και οι 3 βουλευτές της αντιπροσωπείας είμαστε Ηπειρώτες, διατηρούμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Αλβανία, παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την ευρωπαϊκή προοπτική της αλλά και θέματα που έχουν να κάνουν με την ελληνική εθνική μειονότητα με την οποία έχουμε ιδιαίτερους δεσμούς. Θεωρούμε ότι είναι πολύ χρήσιμο εμείς οι βουλευτές, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των δύο λαών, να συνεισφέρουμε από τη δική μας θέση στην αμοιβαία κατανόηση των απόψεων των δύο πλευρών και στην προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος. Τις τελευταίες δεκαετίας πολίτες των δύο χωρών έχουν έρθει πιο κοντά παρά ποτέ και είναι αυτοί οι οποίοι δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθούν οι κυβερνήσεις δύο γειτονικών χωρών: είναι ο δρόμος της συνύπαρξης, της εμπιστοσύνης, της φιλίας. Είμαστε επίσης ευτυχείς που είχαμε την τιμή και την χαρά να μας υποδεχθεί ένας από τους πιο αξιοσέβαστους και επιδραστικούς ιεράρχες των καιρών μας, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος, με τον οποίο η συζήτηση εμπνέει πάντα θαυμασμό, συγκίνηση και ελπίδα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Βασίλης Γιόγιακας.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων