02/08/2019 10/08/2019 Τον Ιερό ναό της Αναλήψεως στο χωριό Εμποριά επισκέφθηκε η υπουργός Πολιτισμού της Αλβανίας Έλβα Μαργαρίτι, ο οποίος από  το 1974 αποτελεί μνημείο πολιτισμού και ανακατασκευάστηκε πρόσφατα. Ο ιερός Ναός ναός κινδύνευε να καταρρεύσει λόγο της αδιαφορίας κατά τα τελευταία χρόνια και για το λόγο αυτό υπήρχαν φθορές και μετακινήσεις στην δομή της, πράγμα που...
02 Αυγούστου, 2019 - 11:44
Τελευταία ενημέρωση: 10/08/2019 - 20:18

Στον Ναό της Αναλήψεως στην Κορυτσά η υπ. Πολιτισμού Αλβανίας

Διαδώστε:
Στον Ναό της Αναλήψεως στην Κορυτσά η υπ. Πολιτισμού Αλβανίας

Τον Ιερό ναό της Αναλήψεως στο χωριό Εμποριά επισκέφθηκε η υπουργός Πολιτισμού της Αλβανίας Έλβα Μαργαρίτι, ο οποίος από  το 1974 αποτελεί μνημείο πολιτισμού και ανακατασκευάστηκε πρόσφατα.

Ο ιερός Ναός ναός κινδύνευε να καταρρεύσει λόγο της αδιαφορίας κατά τα τελευταία χρόνια και για το λόγο αυτό υπήρχαν φθορές και μετακινήσεις στην δομή της, πράγμα που έχει αποφέρει την φθορά του κυλίνδρου και του θόλου.

«Κάθε φορά που επισκέπτομαι την εκκλησία, είμαι έκπληκτη από τον τρόπου που χτίστηκε, τον συμβολισμό των τοιχογραφιών αλλά και την οικειότητα που προσφέρουν το εσωτερικό και το εξωτερικό της” δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και πρόσθεσε: “Οι πιστοί επιστρέφουν ξανά εδώ και θα ήθελα να είναι πιο προσεκτικοί όταν ανάβουν κεριά, έτσι ώστε αυτό το σπάνιο μνημείο να μπορεί να διατηρηθεί για τις επόμενες γενιές”

Ο Ναός της Αναλήψεως βρίσκεται στο χωριό Εμπορία, 2 χλμ μακριά από την Κορυτσά, στα νοτιοανατολικά της Αλβανίας. Έχει κτιστεί το 14 αιώνα όταν η περιοχή αυτή άνηκε στον Πριγκιπάτο των Μουζακέων. Ο Ναός αποτελείται από το κύριο ναό που είναι σχεδιασμένο κατά τον τύπο του εγγεγραμμένου σταυροειδούς χωρίς στήριξη και από το νάρθηκα. Η αγιογράφηση του ναού έχει γίνει το 1389. Αυτό εν μέρει έχει καταστραφεί από της τουρκικές λεηλασίες. Αργότερα ο ναός έχει ανακαινιστεί με παλαιές μεθόδους. Είναι μνημείο πολιτισμού από το 1974.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων