27/11/2019 27/11/2019 Έως τις 12 σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα) είχαν ανασυρθεί 30 νεκροί και περισσότεροι από εφτακόσιοι τραυματίες ενώ δεν υπάρχει ακριβής αριθμός εκείνων που μπορεί να βρίσκονται θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια των καταστραμμένων οικοδομών. Η αλβανική κυβέρνηση απηύθυνε έκκληση προς την διεθνή κοινότητα για επείγουσα βοήθεια καθώς δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι αναγκασμένοι να παραμένουν...
27 Νοεμβρίου, 2019 - 15:18
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2019 - 21:03

Στους 30 οι νεκροί στην Αλβανία – Έκκληση για βοήθεια από την Εκκλησία

Διαδώστε:
Στους 30 οι νεκροί στην Αλβανία – Έκκληση για βοήθεια από την Εκκλησία

Έως τις 12 σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα) είχαν ανασυρθεί 30 νεκροί και περισσότεροι από εφτακόσιοι τραυματίες ενώ δεν υπάρχει ακριβής αριθμός εκείνων που μπορεί να βρίσκονται θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια των καταστραμμένων οικοδομών.

Η αλβανική κυβέρνηση απηύθυνε έκκληση προς την διεθνή κοινότητα για επείγουσα βοήθεια καθώς δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι αναγκασμένοι να παραμένουν έξω από τα σπίτια τους που είτε έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από τον ισχυρό σεισμό είτε έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες στους φέροντες οργανισμούς, οι οποίες τα καθιστούν επικίνδυνα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκος Δενδιας έσπευσε χθες το βράδυ στα Τίρανα και επισκέφθηκε μαζί με τον πρωθυπουργό κ. Εντι Ραμα πληγείσες περιοχές υποσχόμενος περαιτέρω βοήθεια, πλην εκείνης που έχει ήδη σταλεί(ΕΜΑΚ, εξοπλισμός, κ.α.).

Ο κ. Δενδιας ήταν ο πρώτος ξένος αξιωματούχος που μετέβη στα Τίρανα λίγες ώρες μετά την καταστροφή και σύμφωνα με πληροφορίες τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται η αποστολή επιπλέον βοήθειας (σκηνές, κρεβάτια, φαρμακευτικό υλικό, μηχανικών, γιατρών, κ.α από την Αθήνα).

Έκκληση από την Εκκλησία της Αλβανίας

O κ. Δένδιας είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο και περιηγήθηκε στον καθεδρικό ναό της Αναστάσεως του Κυρίου.

Ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε το Δυρράχιο προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την εικόνα της καταστροφής που άφησε πίσω του ο σεισμός. Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε μάλιστα προς τον δήμαρχο πως θα διαθέσει όλες τις Μονές που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή προκειμένου να φιλοξενήσει ανθρώπους που επλήγησαν από το σεισμό.

Την ίδια ώρα η Εκκλησίας της Αλβανίας απευθύνει έκκληση προς τους πιστούς για τη συγκέντρωση υλικής βοήθειας προς τους πληγέντες συνανθρώπους τους. Με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι  προσεύχεται για όσους έχασαν τη ζωή τους και στέκεται στο πλευρό των τραυματιών αλλά κι όσων έχασαν τα πάντα από αυτή την καταστροφή.

Τα Πατριαρχεία Ρουμανίας και Βουλγαρίας δίπλα στον Αλβανικό λαό

Το Πατριαρχείο Ρουμανίας με ανακοίνωση του εκφράζει τη στήριξη του στον Αλβανικό λαό καλώντας παράλληλα τους πιστούς να συμβάλουν υλικά στην ενίσχυση των πληγέντων.

«Ως ένδειξη ειλικρινούς συμπόνιας για όλους όσους επλήγησαν από το σεισμό που έλαβε χώρα σήμερα στην Αλβανία, το Ρουμανικό Πατριαρχείο στέλνει στην Αλβανική Ορθόδοξη Εκκλησία και σε ολόκληρο τον αλβανικό λαό ένα μήνυμα αλληλεγγύης από τους κληρικούς και τους πιστούς του Πατριαρχείου της Ρουμανίας. Μπροστά στην τραγωδία που προκάλεσε ο σεισμός που τραυμάτισε εκατοντάδες ανθρώπους, και είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν πολλές ζωές, προσευχόμαστε στον Θεό για τις ψυχές αυτές και την άμεση αποκατάσταση των τραυματιών» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Με πόνο μάθαμε για τον τραγικό σεισμό σήμερα το πρωί στην Αλβανία, που σκότωσε πολλούς ανθρώπους και τραυμάτισε εκατοντάδες άλλους. Αυτή τη στιγμή, όταν οι ψυχές και οι καρδιές μας γεμίζουν με θλίψη από την καταστροφή, προσευχόμαστε στον Κύριο Ιησού Χριστό να έρθει η ηρεμία και η σταθερότητα στο συγκεκριμένο έδαφος. Ο Θεός να καθησυχάσει τις ψυχές εκείνων που χάθηκαν, να ενισχύσει πνευματικά τους αγαπημένους τους και να θεραπεύσει τους τραυματίες» ανέφερε σε συλλυπητήρια επιστολή ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων