23/05/2022 23/05/2022 Με τους Υπουργούς Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, και Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, της Ελλάδος αναμένεται να έχει ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος.  Αναλυτικότερα, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα βρίσκεται σήμερα, Δευτέρα 23 Μαΐου, στην Αλβανία, όπου θα συναντηθεί αρχικά με στελέχη της ελληνικής εθνικής μειονότητας από τη Χειμάρρα και στη...
23 Μαΐου, 2022 - 8:40
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2022 - 8:43

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας θα έχουν Δένδιας-Μενδώνη

Διαδώστε:
Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας θα έχουν Δένδιας-Μενδώνη

Με τους Υπουργούς Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, και Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, της Ελλάδος αναμένεται να έχει ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος. 

Αναλυτικότερα, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα βρίσκεται σήμερα, Δευτέρα 23 Μαΐου, στην Αλβανία, όπου θα συναντηθεί αρχικά με στελέχη της ελληνικής εθνικής μειονότητας από τη Χειμάρρα και στη συνέχεια με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν με την Υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αλβανίας, Olta Xhaçka και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Κοινές δηλώσεις στον Τύπο θα γίνουν περί ώρα 12:00 (τ.ω.).

Κατόπιν ο Υπουργός Εξωτερικών, θα γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, Edi Rama. Θα πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση και στη συνεχεία θα λάβει χώρα γεύμα εργασίας.

Οι συζητήσεις θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος με έμφαση στην πορεία των ελληνοαλβανικών σχέσεων σε όλους τους τομείς, στην προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), στις εξελίξεις στην Ουκρανία μετά από τη ρωσική εισβολή, στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Η επίσκεψη Μενδώνη

Την Αλβανία επισκέπτεται η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, από 22 έως 25 Μαΐου, για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού της Αλβανίας, επαφές με την Αρχιεπισκοπή της Αλβανίας και συναντήσεις με την Ομογένεια.

Στα Τίρανα, η Λίνα Μενδώνη θα έχει συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού της Αλβανίας Elva Margariti. Οι δύο πλευρές θα υπογράψουν Μνημόνιο Συνεργασίας σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς και θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου. Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, θα παραστεί, επίσης, στην εναρκτήρια εκδήλωση των Ελληνικών Εβδομάδων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της θα έχει συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο, και με τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ. Δημήτριο.

Επίσης, κατά τη μετάβασή της σε μειονοτικά χωριά θα έχει επαφές με παράγοντες της Ομογένειας, αλλά και θα επισκεφθεί μείζονος ενδιαφέροντος αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων