28/06/2019 28/06/2019 Στην έδρα της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας συνεδρίασε χθες, 27 Ιουνίου, το Διαθρησκειακό Συμβούλιο της χώρας, μέλος του οποίου είναι και η Εκκλησία της Αλβανίας, ενώ Πρόεδρος της είναι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος. Αφορμή της συνεδρίασης στάθηκε η συμμετοχή της Αλβανίας στη Παγκόσμια Συνέλευση για τις Θρησκείες και...
28 Ιουνίου, 2019 - 8:53
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2019 - 8:33

Συνεδρίασε το Διαθρησκειακό Συμβούλιο της Αλβανίας

Διαδώστε:
Συνεδρίασε το Διαθρησκειακό Συμβούλιο της Αλβανίας

Στην έδρα της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας συνεδρίασε χθες, 27 Ιουνίου, το Διαθρησκειακό Συμβούλιο της χώρας, μέλος του οποίου είναι και η Εκκλησία της Αλβανίας, ενώ Πρόεδρος της είναι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος.

Αφορμή της συνεδρίασης στάθηκε η συμμετοχή της Αλβανίας στη Παγκόσμια Συνέλευση για τις Θρησκείες και την Ειρήνη που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στην Γερμανία.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση, συγκλήθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή, όπου η Σεντιάνα Τζάνο, μέλος του συμβουλίου αυτού, εξήγησε τα πέντε θέματα που θα συζητηθούν στη Συνέλευση.

Στη δεύτερη συνεδρίαση μίλησαν εκπρόσωποι των θρησκειών ενώ τελευταίος έλαβε τον λόγο ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Αναστάσιος ο οποίος αφου αρχικά χαιρέτισε όλους τους εκπροσώπους αναφέρθηκε στη σημασία της ενότητας των θρησκευτικών κοινοτήτων ιδιαίτερα στις ταραγμένες ημέρες όπου ζούμε.

 

    

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων