19/07/2019 19/07/2019 Το Υπουργείο Πολιτισμού στην Αλβανία σε συνεργασία με την Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας υλοποιούν προγράμματα συντήρησης εκκλησιαστικών κειμηλίων και ιστορικών ιερών ναών. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος το Υπουργείο ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της  συντήρησης μιας τρίπτυχης Εικόνας της ύστερης βυζαντινής περιόδου η οποία προέρχεται από την ιστορική Μονή της Αρδενίτσας. «Μετά από μια μακρά...
19 Ιουλίου, 2019 - 9:11
Τελευταία ενημέρωση: 19/07/2019 - 8:48

Συντήρηση σπάνιας βυζαντινής εικόνας στα Τίρανα

Διαδώστε:
Συντήρηση σπάνιας βυζαντινής εικόνας στα Τίρανα

Το Υπουργείο Πολιτισμού στην Αλβανία σε συνεργασία με την Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας υλοποιούν προγράμματα συντήρησης εκκλησιαστικών κειμηλίων και ιστορικών ιερών ναών.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος το Υπουργείο ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της  συντήρησης μιας τρίπτυχης Εικόνας της ύστερης βυζαντινής περιόδου η οποία προέρχεται από την ιστορική Μονή της Αρδενίτσας.

«Μετά από μια μακρά περίοδο λήθης στα θρησκευτικά ζητήματα, έρχονται στο φως σπάνιες εικόνες της Βυζαντινής περιόδου. Η εικόνα που συντηρήθηκε προέρχεται πιθανόν από τη Μονή Αρδενίτσας. Οι συντηρητές εργάζονται για να καθαρίσουν την εικόνα και να την σώσουν από την πλήρη καταστροφή» τόνισε η Υπουργός Πολιτισμού της Αλβανίας Έλβα Μαργαρίτι.

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων