26/10/2022 26/10/2022 Τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου τιμά σήμερα η Εκκλησία και κατά την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος.  Ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία από τον εορτάζοντα Μητροπολίτη κ. Δημήτριο στον Καθεδρικό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στο Αργυρόκαστρο. Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν κληρικοί της...
26 Οκτωβρίου, 2022 - 11:32
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2022 - 11:30

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημητρίου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημητρίου (ΦΩΤΟ)

Τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου τιμά σήμερα η Εκκλησία και κατά την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος. 

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία από τον εορτάζοντα Μητροπολίτη κ. Δημήτριο στον Καθεδρικό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στο Αργυρόκαστρο. Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

Παρέστησαν, επίσης, μαθητές και μαθήτριες του εκκλησιαστικού σχολείου της Μητροπόλεως μαζί εκπαιδευτικούς οι οποίοι ευχήθηκαν στον Μητροπολίτη για τα ονομαστήρια του.

“Η Νεολαία Ομόνοιας εύχεται στον Σεβασμιότατό μας, χρόνια πολλά και ευλογημένα με θεάρεστα έργα. Ο Μητροπολίτης ως πνευματικός πατέρας πολλών τέκνων στην Μητρόπολη Αργυροκάστρου έχει σταθεί στο πλευρό των νέων και των νεανίδων συντροφεύοντάς τους στον πνευματικό αγώνα αλλά στην σωστή διαπαιδαγώγηση ως πολίτες του μέλλοντος εν μέσω των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων”, ευχήθηκε με ανάρτησή της η Νεολαία Ομόνοιας.

Ο κατά κόσμον Δημήτριος Ντικμπασάνης γεννήθηκε στις Σέρρες το 1940. Μοναχός εκάρη στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά.

Διετέλεσε Καθηγητής στην Εκκλησιαστική Σχολή Πάτμου. Από το 1991 μέχρι το 2006 υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Αργυροκάστρου.

Στις 16 Νοεμβρίου 2006 χειροτονήθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Τιράνων Μητροπολίτης Αργυροκάστρου. Τη χειροτονία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Βερατίου Ιγνάτιο και Κορυτσάς Ιωάννη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων