08/01/2024 08/01/2024 Με την δέουσα λαμπρότητα και σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη και παράδοση της Εκκλησίας εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Εκκλησία της Αλβανίας. Στη θάλασσα, σε ποταμούς και λίμνες τα ύδατα καθαγιάστηκαν στη γειτονική χώρα με εκατοντάδες Αλβανούς να παίρνουν μέρος στον εορτασμό.  Στα Τίρανα η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του...
08 Ιανουαρίου, 2024 - 9:55
Τελευταία ενημέρωση: 08/01/2024 - 9:56

Θεοφάνεια 2024 στην Αλβανία (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Θεοφάνεια 2024 στην Αλβανία (ΒΙΝΤΕΟ)

Με την δέουσα λαμπρότητα και σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη και παράδοση της Εκκλησίας εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Εκκλησία της Αλβανίας. Στη θάλασσα, σε ποταμούς και λίμνες τα ύδατα καθαγιάστηκαν στη γειτονική χώρα με εκατοντάδες Αλβανούς να παίρνουν μέρος στον εορτασμό. 

Στα Τίρανα η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου από τον Μητροπολίτη Αμαντίας κ. Ναθαναήλ.

Παρουσία του Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ. Δημητρίου τελέστηκε ο καθαγιασμός των Υδάτων στο λιμάνι των Αγίων Σαράντα.

Ο Αγιασμός των Υδάτων στη Χειμάρα.

Στα παγωμένα νερά της λίμνης του Πόγραδετς βούτηξαν ορισμένοι τολμηροί για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό τον οποίο έριξε ο Μητροπολίτης Κορυτσάς κ. Ιωάννης.

Της τελετής κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι του Δυρραχίου προέστη ο Επίσκοπος Βύλλιδος κ. Άστιος.

Πλήθος Αλβανών συγκεντρώθηκε στο Βεράτιο για την μεγάλη εορτή των Θεοφανείων.

Σε χαμηλές θερμοκρασίες πραγματοποιήθηκε η τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και στο Ελμπασάν με τον Μητροπολίτη κ. Αντώνιο να εύχεται σε όλους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων