07/01/2023 07/01/2023 Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν χθες τα Θεοφάνεια σε ολόκληρη την Αλβανική επικράτεια. Σε ποτάμια, λίμνες και στη θάλασσα της Αδριατικής οι Ορθόδοξοι Αλβανοί, αλλά και οι Έλληνες ομογενείς μας, τίμησαν τη μεγάλη εορτή της Βάπτισης του Κυρίου συμμετέχοντας στις τελετές του μεγάλου Αγιασμού και της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού. Στην αλβανική πρωτεύουσα, τα Τίρανα, επίκεντρο της...
07 Ιανουαρίου, 2023 - 11:10
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2023 - 11:14

Θεοφάνεια στα Τίρανα (ΦΩΤΟ+BINTEO)

Διαδώστε:
Θεοφάνεια στα Τίρανα (ΦΩΤΟ+BINTEO)

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν χθες τα Θεοφάνεια σε ολόκληρη την Αλβανική επικράτεια. Σε ποτάμια, λίμνες και στη θάλασσα της Αδριατικής οι Ορθόδοξοι Αλβανοί, αλλά και οι Έλληνες ομογενείς μας, τίμησαν τη μεγάλη εορτή της Βάπτισης του Κυρίου συμμετέχοντας στις τελετές του μεγάλου Αγιασμού και της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.

Στην αλβανική πρωτεύουσα, τα Τίρανα, επίκεντρο της εορτής ήταν ο Καθεδρικός Ναός της Αναστάσεως του Κυρίου όπου στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος.

Συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Αμαντίας κ. Ναθαναήλ, κληρικοί και διάκονοι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Στη συνέχεια ο Προκαθήμενος της εν Αλβανία Ορθοδόξου Εκκλησίας τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Μετά το πέρας των λατρευτικών εκδηλώσεων πιστοί έλαβαν τον Αγιασμό των οποίων μετέφεραν στα σπίτια τους ευχόμενοι ο εν Ιορδάνης βαπτισθής Κύριος να τους φωτίζει τη νέα χρονιά.

Διαβάστε επίσης: 

«Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε…»: Τα Θεοφάνεια σε κάθε γωνιά της γης (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων