08/05/2019 08/05/2019 Ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα 6 Μαΐου στο εθνικό μουσείο Τιράνων τις εργασίες του το συνέδριο με τίτλο: “Θρησκεία και κοινωνία. Το αλβανικό πρότυπο”. Αυτή η δραστηριότητα στοχεύει στην προώθηση και καλλιέργεια μιας διακεκριμένης αξίας της αλβανικής κοινωνίας, της συνύπαρξης των θρησκευτικών κοινοτήτων και στην αρμονία και ειρήνη. Παρόν στην έναρξη του συνεδρίου ήταν και ο Μακαριώτατος...
08 Μαΐου, 2019 - 19:39

“Θρησκεία και κοινωνία. Το αλβανικό πρότυπο”

Διαδώστε:
“Θρησκεία και κοινωνία. Το αλβανικό πρότυπο”

Ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα 6 Μαΐου στο εθνικό μουσείο Τιράνων τις εργασίες του το συνέδριο με τίτλο: “Θρησκεία και κοινωνία. Το αλβανικό πρότυπο”. Αυτή η δραστηριότητα στοχεύει στην προώθηση και καλλιέργεια μιας διακεκριμένης αξίας της αλβανικής κοινωνίας, της συνύπαρξης των θρησκευτικών κοινοτήτων και στην αρμονία και ειρήνη. Παρόν στην έναρξη του συνεδρίου ήταν και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Μακαριώτατος τόνισε πως: ” Σε περιόδους εγχώριας κρίσης, ενώσαμε τη φωνή μας και τις προσπάθειές μας να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας. Μέσα από τον δημιουργικό διάλογο μεταξύ των διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων μπορούμε να επιλύσουμε κοινά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση της φτώχειας, της συμφιλίωσης μεταξύ των ατόμων και των εθνών, την ανάπτυξη, τη βιοηθική και κυρίως την ειρήνη επίτευγμα σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Ο σκοπός αυτού του διαλόγου ήταν όχι μόνο η θρησκευτική ανοχή, αλλά και η ειρηνική συνύπαρξη”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων