25/06/2020 25/06/2020 Τα εικοσιοκτώ χρόνια από την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου τίμησαν χθες στα Τίρανα. Ο Μακαριώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, ενώ συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Ελμπασάν κ. Αντώνιος, Αμαντίας κ. Ναθαναήλ και ο Επίσκοπος Βίλυδος κ. Άστιος. Ήταν 24 Ιουνίου του...
25 Ιουνίου, 2020 - 9:37
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2020 - 10:57

Τίμησαν την επέτειο εκλογής του Αρχιεπίσκοπου Αναστασίου

Διαδώστε:
Τίμησαν την επέτειο εκλογής του Αρχιεπίσκοπου Αναστασίου

Τα εικοσιοκτώ χρόνια από την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου τίμησαν χθες στα Τίρανα.

Ο Μακαριώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, ενώ συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Ελμπασάν κ. Αντώνιος, Αμαντίας κ. Ναθαναήλ και ο Επίσκοπος Βίλυδος κ. Άστιος.

Ήταν 24 Ιουνίου του 1992 όταν η Εκκλησία της Αλβανίας αποκτούσε και πάλι κεφαλή ύστερα από χρόνια, καθώς το 1967 η Αλβανία του Χότζα ήταν η μοναδική αθεϊστική χώρα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Για 23 ολόκληρα χρόνια οι άνθρωποι απαγορευόταν να πιστέψουν στο Θεό πνίγοντας μέσα τους την ανάγκη τους να προσευχηθούν και να μιλήσουν για τον Θεό. Η φτώχεια, η πείνα και ο φόβος είχαν δημιουργήσει απεγνωσμένες γενιές και όσοι είχαν πάρει μυρωδιά από Θεό πάλευαν καθημερινά με τον πόθο τους να γονατίσουν και να παρακαλέσουν τον δημιουργό τους να τους λυπηθεί.

Μέσα στην πολυθρησκευτική κοινωνία της Αλβανίας ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος καλλιέργησε σχέσεις ειρηνικής συμβίωσης και συνεργασίας με τις άλλες θρησκευτικές κοινότητες. Σημαντική υπήρξε η συμβολή του όταν το 1997 , την περίοδο που επικρατούσε αναρχία και χάος στην Αλβανία, παρέμεινε στα Τίρανα παρά τον κίνδυνο που υπήρχε καθώς βρισκόταν μονίμως στο στόχαστρο εθνικιστικών κύκλων, στέλνοντας μηνύματα για αυτοσυγκράτηση και ηρεμία προς όλες τις κατευθύνσεις.

Στα ενενήντα του χρόνια ο Αρχιεπίσκοπος συνεχίζει να ζει στο ίδιο κελάκι και να προσεύχεται γονατιστός, να παρακαλάει και να δοξάζει τον Θεό για το μόχθο, τους πειρασμούς, και τα δάκρυα που του χάρισε απλόχερα αλλά κυρίως για την ανασύσταση της Εκκλησίας της Αλβανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: 28 χρόνια προσφοράς στην Αλβανία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων