07/07/2021 07/07/2021 Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αμαντίας κ. Ναθαναήλ τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Άστιου, Επισκόπου Δυρραχίου στον τόπο όπου μαρτύρησε, το Δυρράχιο. Της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Αποστόλων Παύλου και Άστιου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος συλλειτουργούντος του εορτάζοντα Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Βίλιδος κ. Άστιου και κληρικών της Εκκλησίας της Αλβανίας. Μετά το πέρας της...
07 Ιουλίου, 2021 - 10:18
Τελευταία ενημέρωση: 07/07/2021 - 10:27

Τίμησαν τον Άγιο Άστιο στο Δυρράχιο

Διαδώστε:
Τίμησαν τον Άγιο Άστιο στο Δυρράχιο

Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αμαντίας κ. Ναθαναήλ τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Άστιου, Επισκόπου Δυρραχίου στον τόπο όπου μαρτύρησε, το Δυρράχιο.

Της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Αποστόλων Παύλου και Άστιου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος συλλειτουργούντος του εορτάζοντα Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Βίλιδος κ. Άστιου και κληρικών της Εκκλησίας της Αλβανίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου πέριξ του Καθεδρικού Ναού. Ο Άγιος Άστιος συνελήφθη από τους ειδωλολάτρες του Δυρραχίου και επειδή δεν θυσίαζε στα είδωλα, οδηγήθηκε στον ηγεμόνα Αγρικόλα, όπου τον έδειραν με μολύβδινα ομοιώματα χεριών και τον μαστίγωσαν με μαστίγια από νεύρα βοδιών. Επειδή όμως επέμενε στην πίστη του Χριστού, τον άλειψαν με μέλι και τον σταύρωσαν σε καιρό καύσωνα, κοντά στο τείχος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων