16/12/2019 16/12/2019 Τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρα Ελευθερίου τίμησαν χθες οι Ορθόδοξοι πιστοί στον Αυλώνα της Αλβανίας. Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βερατίου, Αυλώνος και Κανίνης κ. Ιγνατίου. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στο πάγιο αίτημα της κατασκευής ενός Καθεδρικού ναού αφιερωμένο στον προστάτη της...
16 Δεκεμβρίου, 2019 - 9:25
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2019 - 12:30

Τίμησαν τον Άγιο Ελευθέριο στον τόπο που ήταν Επίσκοπος

Διαδώστε:
Τίμησαν τον Άγιο Ελευθέριο στον τόπο που ήταν Επίσκοπος

Τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρα Ελευθερίου τίμησαν χθες οι Ορθόδοξοι πιστοί στον Αυλώνα της Αλβανίας.

Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βερατίου, Αυλώνος και Κανίνης κ. Ιγνατίου.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στο πάγιο αίτημα της κατασκευής ενός Καθεδρικού ναού αφιερωμένο στον προστάτη της πόλεως, ο οποίος χρημάτισε Επίσκοπος Αυλώνος.

Ο Άγιος Ελευθέριος γεννήθηκε στη Ρώμη τον 2ο αιώνα, από πλούσιο πατέρα, τον οποίο έχασε πολύ νωρίς. Ανατράφηκε από τη μητέρα του Ανθία, η οποία είχε μεταστραφεί στον χριστιανισμό από μαθητές του Αποστόλου Παύλου. Από μικρός ο Ελευθέριος ξεχώρισε για την πίστη του και τη θεολογική του επάρκεια. Σε ηλικία 15 ετών χειροτονήθηκε διάκονος, στα 17 του πρεσβύτερος και στα 20 του ο Πάπας Ανίκητος του ανέθεσε τον επισκοπικό θρόνο της περιοχής του Ιλλυρικού (σημερινής Αλβανίας), με έδρα τον Αυλώνα.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων