08/07/2019 08/07/2019 Την ιερή μνήμη του Αγίου Αστείου, προστάτη της πόλεως του Δυρραχίου, τίμησαν το Σάββατο 6 Ιουλίου στον Καθεδρικό ναό του Δυρραχίου. Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βύλιδος κ. Άστιος με τη συμμετοχή κληρικών της περιοχής. Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Αστείου και στην ιδιαίτερη τιμή...
08 Ιουλίου, 2019 - 15:58
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2019 - 15:47

Τίμησαν τον προστάτη τους στο Δυρράχιο

Διαδώστε:
Τίμησαν τον προστάτη τους στο Δυρράχιο

Την ιερή μνήμη του Αγίου Αστείου, προστάτη της πόλεως του Δυρραχίου, τίμησαν το Σάββατο 6 Ιουλίου στον Καθεδρικό ναό του Δυρραχίου.

Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βύλιδος κ. Άστιος με τη συμμετοχή κληρικών της περιοχής.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Αστείου και στην ιδιαίτερη τιμή που του αποδίδεται στην ευρύτερη περιοχή. Στο τέλος κλήρος και λαός ευχήθηκαν στον Επίσκοπο Βύλιδος έτη πολλά για την ονομαστική του εορτή.

Σύντομος βίος του Αγίου

Ο Άγιος Αστείος (ή Αστίος) ήταν επίσκοπος Δυρραχίου και έζησε επί βασιλέως Τραϊανού και ηγεμόνος Αγρικόλα το έτος 98 μ.Χ.

Συνελήφθη από τους ειδωλολάτρες του Δυρραχίου και επειδή δεν θυσίαζε στα είδωλα, οδηγήθηκε στον ηγεμόνα Αγρικόλα, όπου τον έδειραν με μολύβδινα ομοιώματα χεριών και τον μαστίγωσαν με μαστίγια από νεύρα βοδιών. Επειδή όμως επέμενε στην πίστη του Χριστού, τον άλειψαν με μέλι και τον σταύρωσαν σε καιρό καύσωνα, κοντά στο τείχος της πόλης. Εκεί έπεσαν επάνω του νέφη μελισσών, όπου από τα πολλά τσιμπήματα θανατώθηκε.

           

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων