13/02/2020 14/02/2020 Στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο το διεθνές βραβείο «Klaus Hemmerle 2020» για την συμβολή του στην προσέγγιση και ειρηνική συνύπαρξη κοινοτήτων διαφορετικών παραδόσεων Με το βραβείο Klaus Hemmerle 2020 θα τιμηθεί ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ.  Αναστάσιος, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 στις 7 μ.μ., στον ιστορικό Καθεδρικό Ναό του Aachen της Γερμανίας. Η...
13 Φεβρουαρίου, 2020 - 15:39
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2020 - 16:08

Τιμητική διάκριση για τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

Διαδώστε:
Τιμητική διάκριση για τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

Στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο το διεθνές βραβείο «Klaus Hemmerle 2020» για την συμβολή του στην προσέγγιση και ειρηνική συνύπαρξη κοινοτήτων διαφορετικών παραδόσεων

Με το βραβείο Klaus Hemmerle 2020 θα τιμηθεί ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ.  Αναστάσιος, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 στις 7 μ.μ., στον ιστορικό Καθεδρικό Ναό του Aachen της Γερμανίας.

Η τιμητική αυτή διάκριση απονέμεται ανά διετία από την Κίνηση Fokolare σε διεθνείς προσωπικότητες, οι οποίες έχουν συμβάλει στην προσέγγιση και κατανόηση κοινοτήτων με διαφορετικές πολιτιστικές και θρησκευτικές παραδόσεις. Τον Έπαινο του τιμωμένου (Laudatio) θα εκφωνήσει ο Καρδινάλιος KurtKoch, Πρόεδρος του «Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Eνότητος» (PCPCU). Στην ευχαριστήρια αντιφώνησή του ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος θα αναφερθεί σύντομα στο θέμα «Ειρηνική συνύπαρξη σε ένα πολυθρησκευτικό κόσμο». Η τελετή θα κλείσει με πρόγραμμα κλασικής μουσικής.

Οι Fokolare είναι μια Ρωμαιοκαθολική «Κίνηση πνευματικής και κοινωνικής ανανεώσεως», που αποβλέπει στην επικράτηση της ειρήνης και την αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων και των λαών. Αριθμούν περίπου 140.000 μέλη και δραστηριοποιούνται σε 180 χώρες. Από το 2002 έχουν θεσπίσει το εν λόγω βραβείο προς τιμήν του πνευματικού «γεφυροποιού» Klaus Hemmerle (1929-1994), ο οποίος διετέλεσε Επίσκοπος Aachen (1975-1994) και Καθηγητής της Φιλοσοφίας της Θρησκείας.

Με την ευκαιρία της εκδηλώσεως αυτής θα είναι διαθέσιμη στους ενδιαφερόμενους η γερμανική μετάφραση του βιβλίου του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου «Ιεραποστολή στα ίχνη του Χριστού», που πρόσφατα εκδόθηκε με τη φροντίδα του Πανεπιστημίου του Friburg, Ελβετίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων