20/09/2022 20/09/2022 Την ιστορική Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μπίγκορσκι στα Σκόπια επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φίερι, κ. Νικόλαος, από την Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας. Τον Μητροπολίτη και την συνοδεία του υποδέχθηκε ο Ηγούμενος της Μονής, Επίσκοπος Αντανίας κ. Παρθένιος μαζί με την αδελφότητα. Μετά το πολυχρόνιο και την ξενάγηση στο καθολικό, ακολούθησε το καθιερωμένο...
20 Σεπτεμβρίου, 2022 - 9:25
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2022 - 9:27

Την Ιερά Μόνη Μπίγκορσκι επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φίερ

Διαδώστε:
Την Ιερά Μόνη Μπίγκορσκι επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φίερ

Την ιστορική Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μπίγκορσκι στα Σκόπια επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φίερι, κ. Νικόλαος, από την Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας.

Τον Μητροπολίτη και την συνοδεία του υποδέχθηκε ο Ηγούμενος της Μονής, Επίσκοπος Αντανίας κ. Παρθένιος μαζί με την αδελφότητα. Μετά το πολυχρόνιο και την ξενάγηση στο καθολικό, ακολούθησε το καθιερωμένο κέρασμα και συζήτηση στο μέγα συνοδικό.

Ο Ιεράρχης της Εκκλησίας της Αλβανίας συζήτησε με τον Καθηγούμενο για διάφορα επίκαιρα θέματα στην Ορθοδοξία. Στην συνέχεια, ο Αρχιμανδρίτης π. Δοσίθεος τους έδειξε τα κύρια περιεχόμενα του μοναστηριού, συμπεριλαμβανομένης και της Βιβλιοθήκης. Στο Βιβλίο επισκεπτών ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος έγραψε το εξής:

«Το Άγιο Πνεύμα, που φωτίζει πάντα άνθρωπον ερχόμενον εις τον κόσμον, να φωτίζει και να ενδυναμώνει τους αδελφούς μοναχούς που προσεύχονται και αγωνίζονται σ’ αυτό το άγιο μοναστήρι. Με ευλογία και αγάπη εν Χριστώ, ο Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φίερι Νικόλαος».

Φωτογραφίες: bigorski.org.mk

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων