19/03/2020 19/03/2020 Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση υπέρ της Ζωής του Αγέννητου Παιδιού στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας του Αγίου Χαραλάμπους στους Αγίους Σαράντα, στη Βόρειο Ήπειρο. Την ημερίδα οργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Αργυροκάστρου σε συνεργασία με το Πανελλήνιο κίνημα υπέρ της ζωής του αγέννητου παιδιού «Αφήστε με να ζήσω!». ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:   ...
19 Μαρτίου, 2020 - 20:45
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2020 - 20:31

Το “Αφήστε με να ζήσω” στη Βόρειο Ήπειρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Το “Αφήστε με να ζήσω” στη Βόρειο Ήπειρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση υπέρ της Ζωής του Αγέννητου Παιδιού στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας του Αγίου Χαραλάμπους στους Αγίους Σαράντα, στη Βόρειο Ήπειρο.

Την ημερίδα οργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Αργυροκάστρου σε συνεργασία με το Πανελλήνιο κίνημα υπέρ της ζωής του αγέννητου παιδιού «Αφήστε με να ζήσω!».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος καθώς και πλήθος κληρικών από τις ενορίες της Μητροπόλεως. Αξιόλογη υπήρξε η συμμετοχή των τοπικών αρχών. Παρευρέθησαν ο πρόεδρος της Ομόνοιας Βασίλειος Κάγιος, ο Δήμαρχος Φοινικαίων Χρηστάκης Κίτσος, διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί και πλήθος κόσμου.

Μίλησε καταρχήν η ιατρός μέλος του κινήματος «Αφήστε με να ζήσω!» Παναγιώτα Χατζηγιαννάκη, περιγράφοντας την ανάπτυξη του ανθρώπου από τη στιγμή της σύλληψης, τις μεθόδους αφαίρεσης της ανθρώπινης ζωής καθώς και τις σοβαρές συνέπειες της άμβλωσης.

Ακολούθως έλαβε το λόγο ο θεολόγος Ιωάννης Καραμήτρος, ο οποίος τόνισε πως η εμψύχωση του εμβρύου γίνεται συγχρόνως με την ενσάρκωση αυτού, συνεπώς η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής σε οποιοδήποτε στάδιο ανάπτυξης είναι διακοπή ζωής σε ένα πλάσμα έμψυχο με αθάνατη προοπτική. Αυτό συνιστά προσβολή στο θέλημα του Θεού-Δημιουργού του.

Την εκδήλωση πλαισίωσε με νεανικά τραγούδια τη χορωδία Κολεγίου Πνοή Αγάπης.

Την επομένη ημέρα, στις 24 Φεβρουαρίου, ακολούθησαν ανάλογες εκδηλώσεις στα σχολεία της Μητροπόλεως, στο Κολλέγιο Πνοή Αγάπης στον Μεσοπόταμο και στα Εκπαιδευτήρια Πνοή Αγάπης στο Αργυρόκαστρο με εκπαιδευτικά προγράμματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των μαθητών, προκειμένου να υπάρξει ευαισθητοποίηση των παιδιών πάνω στην αξία της ζωής του μικρότατου αγέννητου ανθρώπου και προστασία της ζωής του από την πρώτη στιγμή της ύπαρξης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων