03/05/2019 03/05/2019 Η Ορθόδοξος Αυτοκέφαλος Εκκλησία της Αλβανίας και το Τμήμα Εκδόσεων της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας, με τις ευλογίες και την υποστήριξη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου και Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα, σε συνεργασία με τη διαδικτυακή πύλη www.orthphoto.net διοργανώνουν το Διεθνές Φωτογραφικό Διαγωνισμό «Χρώματα Ορθοδοξίας. Αλβανία». Στόχος...
03 Μαΐου, 2019 - 21:23
Τελευταία ενημέρωση: 03/05/2019 - 22:30

Το Πρακτορείο “Ορθοδοξία” επίσημος χορηγός της έκθεσης Ορθόδοξης φωτογραφίας στην Αλβανία

Διαδώστε:
Το Πρακτορείο “Ορθοδοξία” επίσημος χορηγός της έκθεσης Ορθόδοξης φωτογραφίας στην Αλβανία

Η Ορθόδοξος Αυτοκέφαλος Εκκλησία της Αλβανίας και το Τμήμα Εκδόσεων της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας, με τις ευλογίες και την υποστήριξη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου και Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα, σε συνεργασία με τη διαδικτυακή πύλη www.orthphoto.net διοργανώνουν το Διεθνές Φωτογραφικό Διαγωνισμό «Χρώματα Ορθοδοξίας. Αλβανία». Στόχος του διαγωνισμού είναι να παρουσιάσει την ποικιλομορφία και την ομορφιά της Ορθοδοξίας στην Αλβανία. Ο διαγωνισμός θα κορυφωθεί με την οργάνωση έκθεσης φωτογραφίας καθώς και με την έκδοση ενός περίτεχνου τετράγλωσσου λευκώματος. Προς εξασφάλιση υψηλής αισθητικής και καλλιτεχνικής ποιότητας του λευκώματος, ο διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας θα βοηθήσει στη συλλογή και επιλογή των πιο όμορφων και εκφραστικών φωτογραφιών που σχετίζονται με την Ορθοδοξία στην Αλβανία. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο ιστότοπο www.albania.orthphoto.net/gr.html

Το Πρακτορείο “Ορθοδοξία” θα είναι επίσημος χορηγός της έκθεσης μετά από παράκληση της Αρχιεπισκοπής Αλβανίας. 

Κριτική επιτροπή

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού είναι Διεθνής και αποτελείται από 5 μέλη.

Peter Williams

Peter Williams (επικεφαλής)

Ανεξάρτητος εικονολήπτης / φωτογράφος / παραγωγός & συντάκτης από τη Δανία. Τα τελευταία 25 χρόνια έχει εγκατασταθεί στη Γενεύη της Ελβετίας. Το 1983 εντάχθηκε στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών (WCC). Κατά τα επόμενα 20 χρόνια, ο Peter είχε την εποπτεία των οπτικοακουστικών επικοινωνιών του WCC. Από το αυτοκρατορικό ανάκτορο του Τόκυου έως το Αλτιπλάνο της Βολιβίας και από τις πετρελαιοπηγές στη Βόρεια Θάλασσα έως τις κοινότητες των Αβορίγινων της βόρειας Αυστραλίας. Καμία άλλη έκφραση δεν συνοψίζει καλύτερα τη διεθνή σταδιοδρομία του Peter Williams, ο οποίος μέχρι τώρα έχει καλύψει αποστολές σε περισσότερες από 120 χώρες.
www.peterwilliams.ch

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελμπασάν, Σπαθίας και Λιμπράζντ κ. Αντώνιος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελμπασάν, Σπαθίας και Λιμπράζντ κ. Αντώνιος

Eγενήθη τήν 6ην Δεκεμβρίου του 1969 εἰς Τίρανα Aλβανίας. Oλοκλήρωσε τάς ἱερατικάς του Σπουδάς εἰς τήν Θεολογικήν Aκαδημίαν «Aνάστασις του Χριστοῦ» – Aγιος Βλάσιος, Δυρραχίου τήν περίοδον 1996-1999. Εἶναι ἀριστοῦχος ἀπόφοιτος τής Θεολογικής Σχολής τοῦ Eθνικοῦ Καποδιστριακοῦ Πανεπιστημίου Aθηνῶν (2002-2006) καί μεταπτυχιακός σπουδαστής εἰς τήν «Καινήν Διαθήκην» του Aριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εἶναι κάτοχος μεταπτυχιακου τίτλου σπουδῶν εἰς τήν «Κοινωνικήν Ψυχολογίαν καί Eπικοινωνίαν» τής Aνωτάτης Eκπαιδεύσεως “ISSAT” καί πτυχιοῦχος τοῦ Πανεπιστημίου “UBIS” τής Γενεύης.

Andi Rembeci

Andi Rembeci

Βυζαντινολόγος ιστορικός, επιμελητής, φωτογράφος. Λέκτορας στο Τμήμα Ιστορίας του Πανεπιστημίου των Τιράνων, Συμπρόεδρος της Ακαδημίας των Νέων της Ακαδημίας Επιστημών της Αλβανίας, Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Αλβανικής Επιτροπής Βυζαντινών Σπουδών. Έχει τιμηθεί με το εθνικό επιστημονικό βραβείο για τον πιο διακεκριμένο νέο ερευνητή για το έτος 2016, που απονέμεται από την Ακαδημία Επιστημών της Αλβανίας. Συγγραφέας τετράτομου φωτογραφικού λευκώματος μεγάλης ιστορικής αξίας «Οικοδομικό έργο της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας κατά την περίοδο 1992-2018», καθώς και άλλων μελετών και άρθρων για τη βυζαντινή και μεταβυζαντινή ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά.

Aleksander Wasyluk

Είναι συντάκτης και ένας από τους ιδρυτές www.orthphoto.net. Ιδρυτής της Πολωνικής ιστοσελίδας www.cerkiew.pl.που ασχολείται και απευθύνεται στους ορθόδοξους πιστούς. Αυτή τη στιγμή εργάζεται στο φωτογραφικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα:www.szerokikadr.pl για τη Nikon Poland.

Jarosław Charkiewicz

Δρ Θεολογίας, δημοσιογράφος, συντάκτης, συγγραφέας, μεταφραστής, φωτογράφος. Συγγραφέας περισσότερων από 20 βιβλίων για την Ορθόδοξη ιστορία, τη θεολογία, την αγιογραφία και την εικονογραφία. Γραμματέας του Τμήματος Εκδόσεων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας. Ξεκίνησε την έκδοση των λευκωμάτων “Χρώματα Ορθοδοξίας”.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για να παρουσιάσει την ποικιλομορφία και την ομορφιά της Ορθοδοξίας στην Αλβανία. Μέσω αυτού του διαγωνισμού, που θα κορυφωθεί με την έκδοση ενός λευκώματος και μια έκθεση, θα θέλαμε να παρουσιάσουμε στο ευρύτερο κοινό τη ορθόδοξη χριστιανική ζωή στην Αλβανία.

Οι επιμέρους κατηγορίες είναι:
Εκκλησίες (αρχιτεκτονική, τοιχογραφίες, σταυροί, ξωκλήσια, τοπίο, κλπ).
Άνθρωποι (κληρικοί και λαϊκοί, πορτραίτα κλπ.)
Ρεπορτάζ (Εκκλησιαστικά γεγονότα, Προσκυνηματικά)
Ανασύσταση της Ορθοδόξου Εκκλησ(η κατηγορία αυτή στοχεύει στην παρουσίαση της κανονικής ανασύστασης της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας κατά τα τελευταία 27 χρόνια και στην προβολή διαφόρων πτυχών της ζωής της (οικοδομικό έργο, κλήρος, ορθόδοξοι νεολαία, υγεία, παιδεία, συμβολή στο πολιτισμό, ανθρωπιστικό έργο κ.λπ.)

Διαδικασία συμμετοχής
Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν.
Οι συμμετοχές πρέπει να παραληφθούν πριν από τις 15 Ιούλιος 2018.
Οι συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλουν έως και 6 φωτογραφίες σε κάθε κατηγορία.
Οι φωτογραφίες πρέπει να αποστέλλονται διαδικτυακά στην ιστοσελίδα orthphoto.net
Οι φωτογραφίες πρέπει να αποστέλλονται μαζί με τον τίτλο και τα στοιχεία του δημιουργού (όνομα, διεύθυνση και αριθμός τηλεφώνου) και ηλεκτρονική διεύθυνση στο orthphoto στη διεύθυνση: [email protected].
Για την περιγραφή, σας συνιστούμε να αποστείλετε την αίτηση συμμετοχής.
Η ποιότητα και το μέγεθος της φωτογραφίας πρέπει να είναι: όχι μικρότερο από 2000 pixels σε οποιαδήποτε πλευρά (το καλύτερο είναι να στείλετε το αρχικό αρχείο) με μέγιστο μέγεθος του αρχείου φωτογραφίας τα 18MB.

Όλες οι φωτογραφίες πρέπει να είναι έργο του φωτογράφου και πρέπει να έχει νόμιμα τα πνευματικά δικαιώματα σ’ αυτές.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων