18/09/2020 18/09/2020 Την έναρξη του νέου κατηχητικού έτους ευλόγησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελμπασάν κ. Αντώνιος τελώντας την ακολουθία του Αγιασμού στα γραφεία της Μητροπόλεως. Στην Εκκλησία της Αλβανίας δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στο κατηχητικό έργο καθώς ο πληθυσμός της χώρας είναι θρησκευτικά ανομοιογενής. Με αυτόν τον τρόπο η Εκκλησία ενισχύει το ποίμνιο και συμβάλει στην άνθιση της ορθοδοξίας, καθώς...
18 Σεπτεμβρίου, 2020 - 9:49
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2020 - 9:55

Βαρύτητα στην κατήχηση δίνει η Εκκλησία στην Αλβανία

Διαδώστε:
Βαρύτητα στην κατήχηση δίνει η Εκκλησία στην Αλβανία

Την έναρξη του νέου κατηχητικού έτους ευλόγησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελμπασάν κ. Αντώνιος τελώντας την ακολουθία του Αγιασμού στα γραφεία της Μητροπόλεως.

Στην Εκκλησία της Αλβανίας δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στο κατηχητικό έργο καθώς ο πληθυσμός της χώρας είναι θρησκευτικά ανομοιογενής. Με αυτόν τον τρόπο η Εκκλησία ενισχύει το ποίμνιο και συμβάλει στην άνθιση της ορθοδοξίας, καθώς εισέρχονται νέα μέλη τα οποία μετά την κατήχηση λαμβάνουν το Άγιο Βάπτισμα.

Ιδιαίτερη όμως μέριμνα παρέχει η τοπική Εκκλησία και στη στήριξη των νέων με τη διοργάνωση διαφόρων δραστηριοτήτων.

Για όλα αυτά συζήτησε μετά την ακολουθία του Αγιασμού ο Μητροπολίτης με τα στελέχη του κατηχητικού και νεανικού έργου τονίζοντας ιδιαίτερα τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατά την περασμένη περίοδο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊου. Παράλληλα, έθεσε και τους στόχους της νέας κατηχητικής χρονιάς η οποία αναμένεται να είναι εξίσου δύσκολη με την περσινή, ενθαρρύνοντας τους πως με την βοήθεια του Θεού και φέτος θα τα καταφέρουν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων