24/02/2023 24/02/2023 Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εργασίες αναστήλωσης της Ιεράς Μονής Παναγίας Αθαλιώτισσας στη Χειμάρρα. Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή της οροφής και η αποκατάσταση του καμπαναριού. Ενισχύθηκε περιμετρικά το κτήριο της Μονής καθώς είχε υποστεί σοβαρές φθορές. Ακόμη, εργασίες στο Καθολικό ανέδειξαν το παραδοσιακό πέτρινο πάτωμα. Οι εργασίες γίνονται με την ευλογία, την καθοδήγηση και με χρηματοδότηση...
24 Φεβρουαρίου, 2023 - 10:55
Τελευταία ενημέρωση: 24/02/2023 - 9:39

Χειμάρρα: Αποκαταστάθηκε η οροφή και το καμπαναριό του Καθολικού της Ιεράς Μονής Παναγίας Αθαλιώτισσας

Διαδώστε:
Χειμάρρα: Αποκαταστάθηκε η οροφή και το καμπαναριό του Καθολικού της Ιεράς Μονής Παναγίας Αθαλιώτισσας

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εργασίες αναστήλωσης της Ιεράς Μονής Παναγίας Αθαλιώτισσας στη Χειμάρρα. Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή της οροφής και η αποκατάσταση του καμπαναριού.

Ενισχύθηκε περιμετρικά το κτήριο της Μονής καθώς είχε υποστεί σοβαρές φθορές.

Ακόμη, εργασίες στο Καθολικό ανέδειξαν το παραδοσιακό πέτρινο πάτωμα.

Οι εργασίες γίνονται με την ευλογία, την καθοδήγηση και με χρηματοδότηση από τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο.

Σύμφωνα με την Εκκλησία της Αλβανίας, η αποκατάσταση αυτού του μοναστηρίου δεν είναι απαραίτητη μόνο επειδή αποτελεί ναό του Θεού που έχει πολιτιστική και ιστορική αξία, αλλά αποτελεί και σημαντικό αίτημα της ίδιας κοινότητας, διότι έχει γίνει Προσκυνηματικός προορισμός, με πολυάριθμες ιστορίες θαυμάτων.

Η Χειμάρρα ή Χιμάρα είναι πόλη στην νότια Αλβανία με σημαντική παρουσία της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου. Το όνομά της περιοχής οφείλεται σε ονομασία παλαιού κάστρου που υπήρχε στην ομώνυμη περιοχή και που περιελάμβανε κάποτε 40 περίπου χωριά. Σε πολλά σημεία αυτής της περιοχής σώζονται μνημεία ρωμαϊκής περιόδου.

 

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από Kisha Orthodhokse Autoqefale e Shqipërisë

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων