24/06/2019 24/06/2019 Τα κατορθώματα των επίλεκτων της ομάδας του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Για φόβο Θεού ούτε λόγος αλλά ούτε την ισχύουσα νομοθεσία του κράτους δεν δείχνουν να σέβονται ορισμένοι. Συγκεκριμένα το Σάββατο το απόγευμα ο Δήμαρχος Τεπελενίου, διοργάνωσε την συγκέντρωση των οπαδών του εντός του ιστορικού Ναού του Προφήτη Ηλία στο Λέκλι, ενώ στη...
24 Ιουνίου, 2019 - 11:07
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2019 - 13:20

Χρησιμοποίησαν ναό για κομματική συγκέντρωση στην Αλβανία

Διαδώστε:
Χρησιμοποίησαν ναό για κομματική συγκέντρωση στην Αλβανία

Τα κατορθώματα των επίλεκτων της ομάδας του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Για φόβο Θεού ούτε λόγος αλλά ούτε την ισχύουσα νομοθεσία του κράτους δεν δείχνουν να σέβονται ορισμένοι.

Συγκεκριμένα το Σάββατο το απόγευμα ο Δήμαρχος Τεπελενίου, διοργάνωσε την συγκέντρωση των οπαδών του εντός του ιστορικού Ναού του Προφήτη Ηλία στο Λέκλι, ενώ στη συνέχεια  ανάρτησε φωτογραφίες και κείμενο καυχόμενος για το κατόρθωμα του.

Τα ΜΜΕ της χώρας αναφέρθηκαν στην ακραία αυτή ιερόσυλη πράξη ενώ έντονη ήταν η αντίδραση πολιτικών της αντιπολίτευσης.

Κύκλοι στην Αλβανία κάνουν λόγο για μια ενέργεια που θυμίζει καθεστώς Χότζα.

Άμεση η αντίδραση της Εκκλησίας της Αλβανίας

Για το γεγονός αυτό τοποθετήθηκε με ανακοίνωση της και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας η οποία μεταξύ άλλων τονίζει:

“Τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκαν δυο περιπτώσεις προεκλογικής συγκέντρωσης σε Ορθόδοξους ναούς. Μια στην περιοχή του Φίερι, της Ιεράς Μητροπόλεως Απολλωνίας, και μια στο Λέκλι Τεπελενίου, της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου. Η χρήση του εσωτερικού των Αγίων Εκκλησιών για πολιτικές δραστηριότητες στις εκλογικές εκστρατείες αποτελεί προσβολή για τα θρησκευτικά συναισθήματα των πιστών. Κάθε εκκλησία της Αλβανίας, ως αντικείμενο της Ορθοδόξου Κοινότητας, είναι ένας ιερός τόπος λατρείας και θρησκείας και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καμία περίπτωση για πολιτικούς σκοπούς. Αυτές οι ενέργειες είναι αντίθετες με τη “συμφωνία μεταξύ του Συμβουλίου υπουργών της δημοκρατίας της Αλβανίας και της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας αλβανική εκκλησία της Αλβανίας. Ως εκ τούτου, σας ζητούμε να μην επαναληφθούν αυτές οι δράσεις οι οποίες ως στόχο έχουν την προσβολή της θρησκευτικής συνύπαρξης”.

Πηγή φωτογραφιών: tachydromos.org

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων