23/03/2019 23/03/2019 Η τοπική εκκλησία της αγιοτόκου Θεσσαλονίκης, εόρτασε και φέτος τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, σήμερα, Σάββατο 23 Μαρτίου 2019. Η Β’ Κυριακή των Νηστειών είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στους αγώνες του θαυματουργού Αυτού αρχιεπισκόπου της Θεσσαλονίκης για την ορθοδοξία και την χριστιανική μας παράδοση. Το Ιερό λείψανο του Αγίου, φυλάσσεται...
23 Μαρτίου, 2019 - 20:53
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2019 - 21:57

Η Θεσσαλονίκη προσέτρεξε στον πολυαγαπημένο Άγιο της

Διαδώστε:
Η Θεσσαλονίκη προσέτρεξε στον πολυαγαπημένο Άγιο της

Η τοπική εκκλησία της αγιοτόκου Θεσσαλονίκης, εόρτασε και φέτος τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, σήμερα, Σάββατο 23 Μαρτίου 2019.

Η Β’ Κυριακή των Νηστειών είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στους αγώνες του θαυματουργού Αυτού αρχιεπισκόπου της Θεσσαλονίκης για την ορθοδοξία και την χριστιανική μας παράδοση.

Το Ιερό λείψανο του Αγίου, φυλάσσεται σαν μοναδικός πνευματικός θησαυρός στον περικαλλή Μητροπολιτικό Ναό των Θεσσαλονικέων και προβάλλεται και τιμάται από την τοπική εκκλησία ιδιαιτέρως αυτές τις μέρες της εορτής του.

Στον φετινό εορτασμό του Αγίου, μαζί με τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμο, μετείχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος , ο οποίος χοροστάτησε κατά τον πανηγυρικό αρχιερατικό Εσπερινό.

Επίσης, συμμετείχαν στον Εσπερινό πολλοί κληρικοί, ιεροψάλτες αλλά και πλήθος πιστών.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, Αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου. Ακούστε την ομιλία του – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ – σε μαγνητοφώνηση του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”: 

 

 

Πριν την απόλυση του Εσπερινού, τον λόγο έλαβε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μιλητου, κ. Απόστολος, ώστε να ευχαριστησει τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονικης που του δόθηκε για ακόμη μια φορά η ευκαιρία να χοροστατήσει στον Μητροπολιτικό Ναο την ημέρα της εορτής του Αγίου.

 

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό: 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ / ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων