04/05/2023 05/05/2023 Άνθρωποι κάθε ηλικίας, από κάθε γωνιά της Ελλάδος περιμένουν καρτερικά από νωρίς το πρωί στη Μητρόπολη Αθηνών για να προσκυνήσουν την Εικόνα «Άξιον Εστί».  Το ope.gr για δεύτερη ημέρα βρέθηκε στο Ιερό προσκύνημα και κατέγραψε εικόνες από τους συνανθρώπους μας που ήρθαν να προσευχηθούν στην Παναγιά για τη θεραπεία της ψυχής και του σώματος, να...
04 Μαΐου, 2023 - 20:20
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2023 - 1:37

Άξιον Εστί: To ope.gr για δεύτερη ημέρα στη Μητρόπολη Αθηνών – Εικόνες από το προσκύνημα

Διαδώστε:
Άξιον Εστί: To ope.gr για δεύτερη ημέρα στη Μητρόπολη Αθηνών – Εικόνες από το προσκύνημα

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, από κάθε γωνιά της Ελλάδος περιμένουν καρτερικά από νωρίς το πρωί στη Μητρόπολη Αθηνών για να προσκυνήσουν την Εικόνα «Άξιον Εστί».

 Το ope.gr για δεύτερη ημέρα βρέθηκε στο Ιερό προσκύνημα και κατέγραψε εικόνες από τους συνανθρώπους μας που ήρθαν να προσευχηθούν στην Παναγιά για τη θεραπεία της ψυχής και του σώματος, να την ικετέψουν και να γονατίσουν ζητώντας τη βοήθειά της. Να την ευγνωμονήσουν που δεν τους ξέχασε και που είναι πάντα εκεί για να ακούσει τις αδικίες, τον πόνο, τη χαρά και τη λύπη.

Οι φωτογραφίες του εικονολήπτη Μανώλη Δημελλά είναι χαρακτηριστικές.

Η ιερά εικόνα, η οποία θα παραμείνει έως και τις 15 Μάϊου προς προσκύνηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, αναχώρησε χθες το πρωί από το Πρωτάτο του Αγίου Όρους με τη συνοδεία του Πρωτεπιστάτη Γέροντα Χριστοφόρου Ιβηρίτη, καθώς και την αντιπροσωπεία μοναχών. Από το λιμάνι της Ουρανούπολης κατευθύνθηκε στη Θεσσαλονίκη από όπου και αναχώρησε με πτήση της AΕGEAN για την Αθήνα όπου έφτασε νωρίς το μεσημέρι.

Η τελετή υποδοχής πραγματοποιήθηκε στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης 3 Μάϊου 2023. Αφετηρία της λιτανευτικής πομπής ήταν το παρεκκλήσιο της Αγίας Δύναμης επί της οδού Μητροπόλεως.

Τιμητικό άγημα του στρατού, μπάντες να παιανίζουν ιερός κλήρος, προεξάρχοντος του Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ήταν το σκηνικό που σχημάτισε την πομπή μέχρι την πλατεία Μητροπόλεως. Στο σημείο εκείνο έλαβε χώρα η επίσημη υποδοχή της εικόνας με την απόδοση τιμών από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και τα στρατιωτικά αγήματα  τα οποία ήταν παρατεταγμένα.

Την υποδέχθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο ιερός κλήρος, εκπρόσωποι της πολιτείας, του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας και πλήθος πιστών που εξέφρασαν στην κάμερα της Pemptousia.TV την συγκίνησή τους για την έλευση της εικόνας.

Λίγο πριν  την είσοδο στο ναό και την τοποθέτηση της εικόνας στο μέσο όπου θα παραμείνει έως και τις 15 Μαΐου 2023, έγινε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Εν συνεχεία έλαβε χώρα Δοξολογία, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Πικραμένος. Στην υποδοχή και την Δοξολογία παρέστησαν o Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, ο Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, Εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Αθήνα, Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος. Παρέστησαν επίσης, εκπρόσωποι κομμάτων, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Διαβάστε επίσης:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων