23/06/2022 24/06/2022 Ανακοπή ερημοδικίας ασκήθηκε από την πλευρά του μέχρι πρότινος Αρχιμανδρίτη Διονυσίου Καλαμπόκα (κατά κόσμον Γεώργιος Καλαμπόκας του Νικολάου) κατά της απόφασης του Δευτεροβαθμίου Συνοδικού Δικαστηρίου της Εκκλησίας της Ελλάδος να του επιβάλει την ποινή της καθαιρέσεως από τον βαθμό της ιεροσύνης, εξαιτίας κανονικών παραπτωμάτων στα οποία υπέπεσε, επαναφέροντάς τον στην τάξη των Μοναχών. Παρατίθενται τα...
23 Ιουνίου, 2022 - 21:58
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2022 - 3:20

Ανακοπή ερημοδικίας για την καθαίρεση του μέχρι πρότινος Αρχιμανδρίτη Διονυσίου Καλαμπόκα

Διαδώστε:
Ανακοπή ερημοδικίας για την καθαίρεση του μέχρι πρότινος Αρχιμανδρίτη Διονυσίου Καλαμπόκα

Ανακοπή ερημοδικίας ασκήθηκε από την πλευρά του μέχρι πρότινος Αρχιμανδρίτη Διονυσίου Καλαμπόκα (κατά κόσμον Γεώργιος Καλαμπόκας του Νικολάου) κατά της απόφασης του Δευτεροβαθμίου Συνοδικού Δικαστηρίου της Εκκλησίας της Ελλάδος να του επιβάλει την ποινή της καθαιρέσεως από τον βαθμό της ιεροσύνης, εξαιτίας κανονικών παραπτωμάτων στα οποία υπέπεσε, επαναφέροντάς τον στην τάξη των Μοναχών.

Παρατίθενται τα σχετικά έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα ο δικηγόρος του Αθανάσιος Κόντης:

Εξουσιοδότηση

23.06.2022 Καταθετήριο Ανακοπής Ερημοδικίας

Όπως υποστηρίζει ο κ. Κόντης, «κατά συνέπεια, σύμφωνα με το άρθρο 129 του Ν. 5383/1932 “Περί των Εκκλησιαστικών δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας”, η ανωτέρω απόφαση που αφορά τον Αρχιμανδρίτη κ. Διονύσιο (κατά κόσμον Γεώργιο Νικολάου Καλαμπόκα) παραμένει μη εκτελεστή. Αυτονοήτως, ο Αρχιμανδρίτης κ. Διονύσιος διατηρεί το δικαίωμα περαιτέρω προσφυγής ενώπιον της πολιτειακής και ευρωπαϊκής δικαιοσύνης».

Ο καθαιρεθείς ιερέας υπήρξε πνευματικός πατέρας και καθιδρυτής ευάριθμων μοναστικών αδελφοτήτων ανά τον ορθόδοξο κόσμο, δύο εκ των οποίων και στη Ζάκυνθο. Η πρώτη ήταν η ανδρώα στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου των Κρημνών και η δεύτερη η γυναικεία στην Ιερά Μονή Σπηλαιωτίσσης των Ορθονιών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων