09/03/2023 12/03/2023 Βουβός ο πόνος και απόλυτη σιωπή στο τρισάγιο που τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023, με τη συμπλήρωση εννέα ημερών από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, που στοίχησε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας. Με ευλογία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, συμμετέχουσα στο πένθος που έχει...
09 Μαρτίου, 2023 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2023 - 3:32

Απέραντη θλίψη: Τελέστηκε τρισάγιο στον χώρο της τραγωδίας των Τεμπών – Απαρηγόρητοι οι συγγενείς (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Απέραντη θλίψη: Τελέστηκε τρισάγιο στον χώρο της τραγωδίας των Τεμπών – Απαρηγόρητοι οι συγγενείς (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Βουβός ο πόνος και απόλυτη σιωπή στο τρισάγιο που τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023, με τη συμπλήρωση εννέα ημερών από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, που στοίχησε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας.

Με ευλογία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, συμμετέχουσα στο πένθος που έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο, τέλεσε στο σημείο του δυστυχήματος τρισάγιο, για την ανάπαυση των ψυχών των βιαίως κεκοιμημένων αδελφών μας.

Το τρισάγιο τέλεσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου και Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος.

Πολύς ήταν ο κόσμος, που έφτασε το μεσημέρι στο σημείο της τραγωδίας για να αφήσει ένα κερί και λίγα λουλούδια.

Ράγισαν καρδιές οι συγγενείς των θυμάτων, εναποθέτοντας λουλούδια και αφήνοντας φωτογραφίες στο σημείο όπου χάθηκαν τα παιδιά τους, τα αδέρφια τους, που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τους παρόντες διασώστες (και εθελοντές), πυροσβέστες, αστυνομικούς, γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχιάτρους, ψυχολόγους και κληρικούς, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή θυσιαστικά αντιμετώπισαν το τραγικό δυστύχημα και τις συνέπειές του, διασώζοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στηρίζοντας όλους αυτούς που είχαν τον πόνο τους.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους τραυματίες που νοσηλεύονται τόσο στο Γενικό όσο και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, κάποιοι από αυτούς διασωληνωμένοι και ολόψυχη ήταν η ευχή να επιστρέψουν γρήγορα στα σπίτια τους.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας να ανεγερθεί ένα εκκλησάκι, ώστε το τραγικό δυστύχημα να μην ξεχαστεί ποτέ και να είναι διαρκής η προσευχή για τις ψυχές όσων από το σημείο του δυστυχήματος έφυγαν για τον ουρανό.

Το παρών έδωσαν η βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Πινακάς, ο διοικητής του ΓΝΛ κ. Γρηγόρης Βλαχάκης κ.α.

Επίσης, στο τρισάγιο βρέθηκαν και αυτοί που από την πρώτη στιγμή επιχείρησαν στα συντρίμμια για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, οι διασώστες, που έδωσαν την ψυχή τους για πάρα πολλές ημέρες και ειδικά τις πρώτες κρίσιμες ώρες.

ΦΩΤΟ / VIDEO: 

www.larissanet.gr

www.formedia.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων