12/02/2019 12/02/2019 Πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου με την αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Στη συνάντηση μετέχει και επιτροπή διαλόγου από την Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία στη συνέχεια θα συναντηθεί με...
12 Φεβρουαρίου, 2019 - 10:01
Τελευταία ενημέρωση: 12/02/2019 - 11:45

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτή την ώρα η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με την αντιπροσωπεία του Φαναρίου και την επιτροπή διαλόγου(οι πρώτες εικόνες)

Διαδώστε:
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτή την ώρα η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με την αντιπροσωπεία του Φαναρίου και την επιτροπή διαλόγου(οι πρώτες εικόνες)

Πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου με την αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Στη συνάντηση μετέχει και επιτροπή διαλόγου από την Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Παιδείας κ. Γαβρόγλου.

Η επιτροπή του Φαναρίου βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσει με την κυβέρνηση και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών το ζήτημα της συμφωνίας για τη νέα σχέση Κράτους – Εκκλησίας αν και τα προκαταρκτικά έγιναν στη συνάντηση Πρωθυπουργού- Οικουμενικού Πατριάρχη στην Χάλκη. Για το Φανάρι βρίσκονται στην Αθήνα οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γαλλίας κ Εμμανουήλ, Ανδριανουπόλεως κ Αμφιλόχιος, Κισσάμου κ Αμφιλόχιος . Για την Εκκλησία της Ελλάδος βρίσκονται στην συνάντηση οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Ναυπάκτου κ Ιερόθεος, Πατρών κ Χρυσόστομος και Ιωαννίνων κ Μάξιμος.

Ήταν αναγκαία η συνάντηση αυτή λόγω της σπουδαιότητας των αποφάσεων, ως προκαταρκτική των συναντήσεων, προκειμένου να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των Ιεραρχών και κοινό μέτωπο σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Αρχιεπίσκοπος ακύρωσε το ραντεβού του με τον κ. Μπόλαρη χθες την τελευταία στιγμή διότι κρίθηκε αναγκαίο να βρίσκεται σε αυτή την σημαντική συνάντηση των Ιεραρχών .

Στην επιτροπή του Πατριαρχείου επικεφαλής είναι ο μητροπολίτης Πριγκιποννήσων κ. Δημήτριος που ειδικεύεται σε θέματα των μητροπόλεων Νέων Χωρών Ελλάδος ενώ ο Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος  προέρχεται από την Εκκλησία της Κρήτης  και o Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, είναι εκεί ως διευθυντής του γραφείου του Πατριαρχείου στην Αθήνα.

Αύριο η Επιτροπή θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Παιδεία κ. Κώστα Γαβρόγλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει εκφράσει την έντονη αντίδρασή του για  τις προωθούμενες αλλαγές, αλλά και την δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι οι πρώτες συνεννοήσεις μεταξύ κυβέρνησης και εκκλησίας έγιναν ερήμην του.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων