19/10/2022 19/10/2022 Συνεχίζονται σήμερα για δεύτερη ημέρα οι εργασίες της «ΛΒ’ Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας», με θέμα: «Αιρετικές θεωρήσεις, χρήσεις και μεταφράσεις της Αγίας Γραφής». ΠΥΡΓΟΣ – ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μανώλης Δημελλάς / ope.gr Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης πραγματοποιούνται στoν Πύργο Ηλείας, από 18 έως 20 Οκτωβρίου 2022, κατόπιν απόφασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την αιγίδα...
19 Οκτωβρίου, 2022 - 10:51
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2022 - 19:59

Αποστολή, Πύργος: Δεύτερη ημέρα εργασιών της Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης για τις αιρέσεις (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Αποστολή, Πύργος: Δεύτερη ημέρα εργασιών της Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης για τις αιρέσεις (ΦΩΤΟ)

Συνεχίζονται σήμερα για δεύτερη ημέρα οι εργασίες της «ΛΒ’ Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας», με θέμα: «Αιρετικές θεωρήσεις, χρήσεις και μεταφράσεις της Αγίας Γραφής».

ΠΥΡΓΟΣ – ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μανώλης Δημελλάς / ope.gr

Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης πραγματοποιούνται στoν Πύργο Ηλείας, από 18 έως 20 Οκτωβρίου 2022, κατόπιν απόφασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και με την φιλοξενία της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας.

Εισηγητές των πρωινών εισηγήσεων είναι ο Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Γεωργόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.: με θέμα«Πεντικοστιανικές προσεγγίσεις στην Αγία Γραφή».

Ο Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Π. Παπαθανασίου, Δρ. Θεολογίας με θέμα: «Αιρετικές μεταφραστικές απόπειρες των αγιογραφικών αναγνωσμάτων».

Ο Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Κυριακός Τσουρός, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων, Δρ. Θεολογίας με θέμα: «Αποκρυφιστικές ερμηνείες της Αγίας Γραφής».

Ο Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνστανίνος Μπάρης με θέμα: «Η Μετάφραση Νέου Κόσμου των “Μαρτύρων του Ιεχωβά”»

Κατά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις.

Στη Συνδιάσκεψη συμμετέχουν Εκπρόσωποι Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών και οι Εντεταλμένοι των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου.

Οι Συνδιασκέψεις αυτές διοργανώνονται από την Εκκλησία της Ελλάδος και ασχολούνται με την μελέτη της ποιμαντικής αντιμετώπισης της σύγχρονης ποικιλόμορφης πλάνης.

 

Το απογευματινό πρόγραμμα: 

17.00 ΣΤ´ Εισήγηση: Αιδεσιμ. Οικονόμος π. Ανδρέας Γκατζέλης, Πρόεδρος του Πνευματικού Συμβουλίου της Π.Ε.Γ: «Ορθή και εσφαλμένη χρήση της Αγίας Γραφής στον αντιαιρετικό αγώνα»

17.30 Ζ´ Εισήγηση: Ελλογίμ. κ. Λάμπρος Σκόντζος, Θεολόγος: «Νεοπαγανιστικές παραχαράξεις των αγιογραφικών κειμένων».

18.00 Συζήτηση επί των Eισηγήσεων

18.30 Εντεταλμένοι και το έργο τους (Β’)

20.00 Δείπνο

Πέμπτη 20.10.2022

08.00 Πρόγευμα

09.30 Γενική συζήτηση επί των Πορισμάτων

11.00 Διάλειμμα

11.30 Έγκριση Πορισμάτων – Ανακοινωθέν

13.00 Γεύμα

Αναχώρηση

Διαβάστε επίσης: 

Πύργος: Το ope.gr στην έναρξη της Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης για τις αιρέσεις (ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων