06/02/2020 06/02/2020 Αποκαλυπτικός στην εισήγηγή του ήταν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος  Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ Ιερώνυμος κατά το συνέδριο όπου τιμήθηκε, η μνήμη του Αγίου Φωτίου, Προστάτη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.   Εκκλησία-Κράτος Εξέφρασε την πρόβλεψή του ότι στο μέλλον θα υπάρξει διαχωρισμός Εκκλησίας -κράτους,  τονίζοντας με έμφαση ότι «αυτή η στιγμή έρχεται και απλά...
06 Φεβρουαρίου, 2020 - 18:46
Τελευταία ενημέρωση: 06/02/2020 - 23:00

Αποκαλυπτικός ο Αρχιεπ. Αθηνών: «Έχουμε μείνει κολλημένοι πολύ πίσω, δεν μπορούμε να ενεργούμε με κριτήρια άλλης εποχής»

Διαδώστε:
Αποκαλυπτικός ο Αρχιεπ. Αθηνών: «Έχουμε μείνει κολλημένοι πολύ πίσω, δεν μπορούμε να ενεργούμε με κριτήρια άλλης εποχής»

Αποκαλυπτικός στην εισήγηγή του ήταν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος  Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ Ιερώνυμος κατά το συνέδριο όπου τιμήθηκε, η μνήμη του Αγίου Φωτίου, Προστάτη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

Εκκλησία-Κράτος

Εξέφρασε την πρόβλεψή του ότι στο μέλλον θα υπάρξει διαχωρισμός Εκκλησίας -κράτους,  τονίζοντας με έμφαση ότι «αυτή η στιγμή έρχεται και απλά εμείς κλείνουμε τα μάτια μας και δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε».

 

“Είμαστε σε άλλη εποχή”

Συνεχίζοντας με καταιγιστικό τρόπο τους προβληματισμούς του υπογράμμισε με έμφαση ότι “είμαστε σε μια άλλη εποχή και εδώ ακριβώς είναι το πρόβλημα. Δεν μπορούμε να αποφασίζουμε και να ενεργούμε με τα κριτήρια μιας άλλης εποχής. Είμαστε κολλημένοι πολύ πίσω”.

 

Μάθημα Θρησκευτικών

Δεν παρέλειψε, επίσης, να θίξει και το μεγάλο θέμα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών στα σχολεία, διαπιστώνοντας ότι ”αναστατώνουμε όλο τον κόσμο γιατί δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε για το πώς πρέπει να διδάσκοντα τα Θρησκευτικά”. Επισήμανε τον κίνδυνο ότι στο τέλος θα καταργηθεί εντελώς το μάθημα και όπως χαρακτηριστικά είπε, ”τότε τρέξτε να φωνάζετε στα συλλαλητήρια. Από εμάς εξαρτάται αν θα πάμε μπρος ή θα φωνάζουμε στους δρόμους χωρίς αποτέλεσμα.

 

Γονείς

Δεν εξαίρεσε από την ομιλία του τον ρόλο των γονέων και των εκπαιδευτικών, που θα έπρεπε όπως τόνισε να ερωτηθούν και αυτοί. “Τους δασκάλους π.χ. τους ρωτήσαμε; Τους γονείς τους είδαμε ποτέ; Μας είπαν τις σκέψεις τους; Τι θέλουν για τα παιδιά τους; Εμείς θα αποφασίσουμε μόνοι; Εμείς θα δώσουμε εντολή; Αυτοί δεν έχουν ευθύνη;

 

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος- Γιάννης Θεοδώρου

κάμερα Ανδρέας Χαλκιόπουλος

μοντάζ Μανόλης Δημελλάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών για τον διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων