22/11/2021 22/11/2021 Συνεδρίασε από το πρωί μέσω τηλεδιάσκεψης η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στον απόηχο των εξελίξεων ύστερα από τα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε η κυβέρνηση και ισχύουν από σήμερα μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου. Κατά την είσοδο του στο Συνοδικό Μέγαρο ο Μακαριώτατος έκανε δήλωση στους δημοσιογράφους αναφέροντας: “Πήραμε μέτρα τα οποία είναι και...
22 Νοεμβρίου, 2021 - 10:35
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2021 - 18:40

Αρχιεπίσκοπος: “Πήραμε μέτρα τα οποία είναι και τα καλύτερα”

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος: “Πήραμε μέτρα τα οποία είναι και τα καλύτερα”

Συνεδρίασε από το πρωί μέσω τηλεδιάσκεψης η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στον απόηχο των εξελίξεων ύστερα από τα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε η κυβέρνηση και ισχύουν από σήμερα μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου.

Κατά την είσοδο του στο Συνοδικό Μέγαρο ο Μακαριώτατος έκανε δήλωση στους δημοσιογράφους αναφέροντας: “Πήραμε μέτρα τα οποία είναι και τα καλύτερα. Σήμερα θα ανταλλάξουμε απόψεις”, χωρίς να προσθέσει κάτι άλλο.

Ιερά Σύνοδος – Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος

Κάμερα: Νίκος Πυθαρούλης

Επιμέλεια Νικόλαος Ζαΐμης

Στο Συνοδικό Μέγαρο βρέθηκαν επίσης οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος και Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, ενώ οι υπόλοιποι Συνοδικοί μετέχουν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο προκάλεσε αρκετά ερωτηματικά στην αρχή καθώς ο Πρωθυπουργός επικαλέστηκε Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου που όριζε το μέτρο αυτό, ωστόσο στην Εγκύκλιο αναγραφόταν ξεκάθαρα η λέξη προτροπή και όχι υποχρέωση.

Σε ισχύ από σήμερα τα νέα μέτρα

Σε εφαρμογή τέθηκαν από τις 6 σήμερα το πρωί μέχρι και τις 6 Δεκεμβρίου τα νέα μέτρα τα οποία εξήγγειλε την περασμένη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τα οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπουν την διενέργεια PCR ή Rapid test για την είσοδο στους ιερούς ναούς για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο ή την επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης.

Τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας ουσιαστικά επιβάλλουν περαιτέρω περιορισμούς στους ανεμβολίαστους.

Όσον αφορά τους Ιερούς Ναούς, στο ΦΕΚ αναγράφεται ρητά ότι οι ενήλικοι εισέρχονται προς τον σκοπό συμμετοχής σε κάθε είδους θρησκευτική τελετή κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο: πιστοποιητικού εμβολιασμού, πιστοποιητικού νόσησης, βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test). Από την άλλη, οι ανήλικοι από τεσσάρων έως δεκαεπτά ετών δύνανται να προσκομίζουν εναλλακτικά και δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test).

Προβλέπεται επίσης πρόστιμο 300 ευρώ για τους πιστούς και 1500 ευρώ για τον υπεύθυνο ή τον ιερέα της εκκλησίας αν δεν τηρούνται τα μέτρα, ενώ πιστοποιητικά και τεστ θα πρέπει να ελέγχονται από τους υπευθύνους των ναών.

Δείτε όλο το ΦΕΚ εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Σε ισχύ από σήμερα τα νέα μέτρα που αφορούν και τις εκκλησίες – Συνεδριάζει η ΔΙΣ στον απόηχο των εξελίξεων – Αντιδράσεις από Ιεράρχες

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων