23/07/2021 23/07/2021 Ψηλά στην επικαιρότητα εξακολουθεί να παραμένει το ζήτημα των εμβολιασμών με την Εκκλησία της Ελλάδος να έχει ξεκαθαρίσει ότι ο κάθε πιστός είναι ελεύθερος να επιλέξει το τι θέλει να κάνει τεκμηριώνοντας ωστόσο την θέση πως “το εμβόλιο δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με την Αγιογραφική, Πατερική και Κανονική Διδασκαλία της Αγίας μας Εκκλησίας”. Για...
23 Ιουλίου, 2021 - 10:25
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2021 - 10:30

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: “Εδώ είναι το εμβόλιο, εκεί ο τάφος. Διάλεξε και πάρε”

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: “Εδώ είναι το εμβόλιο, εκεί ο τάφος. Διάλεξε και πάρε”

Ψηλά στην επικαιρότητα εξακολουθεί να παραμένει το ζήτημα των εμβολιασμών με την Εκκλησία της Ελλάδος να έχει ξεκαθαρίσει ότι ο κάθε πιστός είναι ελεύθερος να επιλέξει το τι θέλει να κάνει τεκμηριώνοντας ωστόσο την θέση πως “το εμβόλιο δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με την Αγιογραφική, Πατερική και Κανονική Διδασκαλία της Αγίας μας Εκκλησίας”. Για το ζήτημα τοποθετήθηκε πριν λίγες ημέρες και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος με δήλωσή του.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της τελετής παράδοσης του χρυσού κλειδιού της πόλης της Λιβαδειάς, ο Μακαριώτατος κλήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση ζητάει από όλους τους φορείς και από την Εκκλησία να βάλει πλάτη στο πλαίσιο του εμβολιασμού του ελληνικού πληθυσμού, με τον Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος να απαντά: “Εγώ δεν βλέπω ότι το ζητάει από την Εκκλησία. Μπορεί έτσι να ερμηνεύεται ή έτσι να φαίνεται. Εγώ το βλέπω αλλιώς. Ό,τι όλοι έχουμε υποχρέωση να κάνουμε αγάπη. Η αγάπη είναι όχι μόνο κοιτάω τον εαυτό μου αλλά κοιτάω, κοιτάω και τον πλαϊνό μου. Γιατί μπορεί εγώ να πιστεύω ότι δεν θα κολλήσω, δεν θα αρρωστήσω. Γιατί να μου συμβεί; Αναλαμβάνω την ευθύνη ότι δεν θα γίνω και αφορμή να κολλήσει ο άλλος από μένα; Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Για αυτό οι Γερμανοί κατέλεξαν σε μια απλή πρόταση όπως ταιριάζει στους Γερμανούς. Εδώ λέει είναι το εμβόλιο, εκεί είναι ο τάφος. Διάλεξε και πάρε”.

Για τον αν η Εκκλησία αισθάνθηκε ότι αμφισβητήθηκε από τους επιστήμονες, απάντησε: “Ο καθένας έχει τις απόψεις του. Δεν το κατηγορώ. Έχει την άποψή του φτάνει να μην έχει μέσα του ελατήριο άλλης μορφής, πολιτικό, κομματικό”.

Την Κυριακή θα διαβαστεί η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου στους ναούς

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει αποστείλει ήδη Εγκύκλιο προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα με θέμα: «Εκκλησία και επιστήμη στον αγώνα κατά της πανδημίας», η οποία αναμένεται να διαβαστεί προς τους πιστούς την επόμενη Κυριακή, 25 Ιουλίου.

Η Εκκλησία συνιστά προς όλους, σε συνεννόηση με τον ιατρό τους, να επωφεληθούν της παροχής από την επιστήμη αυτού του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, διευκρινίζοντας, ότι: «Το εμβόλιο δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με την Αγιογραφική, Πατερική και Κανονική Διδασκαλία της Αγίας μας Εκκλησίας».

«Η Εκκλησία εμπιστεύεται την επιστημονική κοινότητα των ιατρών, η οποία νυχθημερόν αγωνίζεται για την απαλλαγή των ανθρώπων από την θανατηφόρο πανδημία. Με τον φωτισμό του Θεού και την επίμονη προσπάθεια των επιστημόνων ιατρών, η ανθρωπότητα έχει πλέον στη διάθεση της το εμβόλιο, το οποίο είναι ικανό να υψώσει το τείχος στην εξάπλωση της πανδημίας» αναφέρεται, μεταξύ άλλων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ 

Την ίδια ημέρα θα μοιραστεί και το Φυλλάδιο Προς τον Λαό με τα ερωτήματα, τους προβληματισμούς, και τις απορίες της Εκκλησίας της Ελλάδος περί του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και οι απαντήσεις που εστάλησαν γραπτώς προς από το Υπουργείο Υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων